Mennyit fogyaszt egy glimmlámpa?
80 ledes 220V-os "izzó" 2,5 Watt-ot fogyaszt és 60Wattos izzónak megfelelő fényt bocsát ki.
A glimmlámpa elé kell előtétellenállás és így szerintem meghaladja a ledes fogyasztását és nemmellékesen alig világít,
ha jólemlékszem.
Nem is a lakást akarom vele kivilágítani!
Van egy kapcsolóm amiben van beépítve egy glimmlámpa, hogy sötétben is meg lehessen találni, ne úgy kelljen kitapogatni hogy hol is a kapcsoló. HA többet fogyaszt mint egy LED, akkor mért nem LED-et használnak manapság? Pár forintos alkatrész...
Mellesleg én úgy tudom, hogy a LED-ek elé is illik tenni előtétellenállást.
Köszönöm.
Az nem sok, éves szinten alig 200Ft. :)
Azért szeretnek inkább glimmlámpát használni, mert az sokkal kevésbé érzékeny a ráadott feszültségre, mint a LED, ezért úgy is be lehet kötni, hogy a kapcsolóval párhuzamosan, tehát úgy, hogy ha le van kapcsolva a kapcsoló, akkor a glimmlámpa előtt van annak a lámpának az ellenállása is, amit kapcsolsz a kapcsolóval.
A gyártó ugye nem tudhatja, hogy mennyi lámpát kötsz majd a kapcsolóra és így mennyi feszültség esik pontosan a glimmlámpán, ezért szempont az, hogy ne legyen olyan érzékeny a feszültség megváltozására.
"A glimmlámpa elé kell előtétellenállás ..."
Mert a ledhez nem kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!