Fakeretes ablakból hogyan lehet kiszedni az üveget?
Sziasztok! Régi, fakeretes ablakban valami kemény, glettféle anyag tartja a helyén az üveget. Próbáltam sniccerrel, vésővel, csavarhúzóval kivésni, de olyan ellenálló, mint maga a fa.
Szét akarom bontani az egészet, de nem akarom, hogy minden tele legyen üvegtörmelékkel. Üvegvágóval vágjam körbe?
Régebben háromszög keresztmetszetű falécet használtak (aligha a Te eseted),. vagy ablakosgittet. Ennek viszont könnyen kellene törnie, darabolódnia...
Az üvegvágós megoldással alighanem darabokra törik az üveg, mert aligha tudod egy darabban kinyomni...
Ha éppen jó volt a gitt akkor iszonyú keményre megszáradt, én azt csináltam hogy a csapozást szedtem szét, általában vagy sarokvas van a csapolás felett, vagy egy darab szeg van a csapba beleverve, ezt kell ki/leszedni utána ha elég erős vagy vagy van kalapácsod fellehet lazítani a csapot és széthúzni.Ha erős vagy szétrántod kézzel,vagy ha van kalapácsod belülről az üveg felől ütöd kifele a keret rövidebb alkatrészét ildomos az alsót ütni.
Kalapácsra azért tekerj rongyot, és az üveget ne találd el.
Olvasd el: Ablaktörés nélküli kitt eltávolítása:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!