Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Méhtelepen lehet fémet vásárol...

Méhtelepen lehet fémet vásárolni, vagy csak eladni lehet?

Figyelt kérdés
2019. nov. 30. 08:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan nem adhatnak el. Ennek ellenére vannak olyan helyek ahol adnak ki.

Szóval 1 próbát megér vele próbálkozni.

2019. nov. 30. 08:30
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

Ahol én lakom (Pest megye) simán adnak is el.

Azt nem tudom, hogy hivatalosan mi a szabály.

2019. nov. 30. 08:31
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Úgy tudom a haszon vasat ami nem hulladék, azt adhatják.
2019. nov. 30. 11:58
 4/7 anonim ***** válasza:
62%

Régen lehetett, ma már semmit.

Múltkor voltam benn adtam le mindenféle apróvasat, vasforgácsot, láttam egy elég komoly esztergát gyakorlatilag felületi rozsda volt csak rajta, de látszott hogy gyakorlatilag zsír új, megpróbáltam megvenni mondtam adok érte 350ezrest, körülbelül súly árának 2-3 szorosát de nem adhatták el, gyakorlatilag míg vártam a soron a kasszánál végignézhettem ahogy bezúzza a rakodómarkológép.

Mondjuk van a dologban ráció, ha mindenki megvenné a gépeket/gépalkatrészeket a vastelepen,senki nem venné azt a sok új de hulladék gépet amiből az országnak befolyik az adó.

Ugyan ez a roncstörvénnyel is a helyzet, meg még biztos van egy jó pár törvényünk aminek nekünk annyi értelme van hogy szívhatunk miatta.

2019. nov. 30. 16:01
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

Hivatalosan 1 vastelepen sem adhatnak el be vett vasanyagot.Ahol ilyen van,ott simliznek .

Ezt a MÉH telepről tudom .

2019. nov. 30. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:
23%
Hát igen sajnos ilyen törvényeket hoznak.
2019. nov. 30. 18:12
 7/7 anonim ***** válasza:
82%

Nagyon jól tették, hogy törvényt hoztak erre.

Nyilván mi "kis emberek" nem örülünk ennek, viszont iszonyat nagy fekete piacot szorítottak vissza ezzel.

Tudom, mert anno dolgoztam nehézgépkezelőként méh telepen, mikor még ment az üzletelés a leadott hulladékkal, és égetett rézkábelt is átvettek. Most nem mennék bele nagyon a részletekbe, de láttam hogyan ment a pénz mosás.

És nem azokról van szó, akik vissza vettek néhány rozsdás vascsövet kerítés oszlopnak. Hanem azokról akik több 10 tonna szám adtak le cégen keresztül pl. teljesen új betonvasat.

És ezt a betonvasat utána úgy értékesítették vissza, hogy ugye semmilyen számla nem keletkezett erről.

Milliós dolgokról volt szó, nem néhány ezer forintnyi "hulladékvasról".

De ez csak egy példa, rengeteg más cuccal is ment a seftelés.

Egyébként még sok más törvényt is hoztak, amivel próbálják visszaszorítani a fém lopást, meg a fekete értékesítést.

Emlékezzetek vissza mikor még simán átvették a csatornafedeleket, jelzőtábla oszlopokat, vasúti réz vezetékeket stb.

Volt olyan, hogy egy céges ponyvás teherautó rakodótér méretére vágott vadonatúj colos vörösrézcsöveket hoztak.

1 tonna teljesen új rézcső volt a teherautóban, amit valahonnan elloptak okosba, és hulladéknak leadták kb 1 millióért.

Majd a méh telepes 3x annyiért eladta valaki másnak, még így is jóval a valódi ár alatt, teljesen fekete lenyomozhatatlan nyereséggel.

Na az ilyenek már megszűntek, és ezzel nem csak az alvilági zsíros méh telepes kisebbségiek zsebe nem fog már dagadni, hanem a cégeket sem károsítják olyan mértékben mint pl. 10 éve.

2019. nov. 30. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!