Elektromos (fűtőbetétes) törölközőszárítóra építhető egy mini padlófűtés?
Tehát. Nagyon régi társasházban élünk, ahol a fürdőszobai kéményeket nem tudjuk használni, mert elavult és a katasztrófavédelem a kéményseprőkkel karöltve lezáratta. Ez mellékes, viszont szempont.
A lakás vezetékhálózata is régi, korszerűsíteni költséges, így egy jobb fajta átmeneti megoldáson gondolkodtam, mert lassan bővülünk és 20 fok kevés egy fürdőszobába, tehát a nagy teljesítményű elektromos fűtés is ki van lőve, a penészt pedig meg kell állítani, mert az is előjött nem rég.
Van egy 380 wattos fűtőbetéttel ellátott törölközőszárítónk(kb 8 literes víztérrel), amit szeretnék továbbgondolni.
60 fokig gyorsan tud melegíteni és azt megtartani ugye könnyebb. Ennek van 4 csatlakozási pontja, amiből jelenleg kettőn végzáró van, egy végen pedig a biztonsági szelep, egy másikon pedig a fűtőbetét(ez 1m magasságban van).
No, a lefelé ágazó egyik csonkon szeretném kivezetni a meleg vizet egy kb. 1,5-2 nm területre, ahol a padlóba építeném műanyag csövekkel. A zuhanytálca alá vinném először(sajnos ott alakult ki a penész), majd a fürdő padlójába vinném tovább, majd menne vissza a törölközőszárítóba. A víz forgatását egy kis teljesítményű keringető szivattyú végezné.
Szóval, valaki csinált már ilyet, vagy hasonlót? Működhet a dolog?
Nyilván nem én találtam fel a spanyol viaszt, de a körülményekhez képest erre futotta.
Válaszokat okfejtéssel, érveléssel, előre is köszönöm!
Egy barátomnál is ugyanez van, nincs a fürdőjében fűtés.
Szolnok?
Hát ige, ahogy Clint Eastwood mondta, kétfajta ember van a világon. Az egyik nem törölgeti a zuhanytálcáját, a másiknak meg úgy néz ki, mint az ótvar. Ha nem penészes, akkor is vízköves, matt. A mi zuhanyfülkénk 9 éves, mint az új burkolólap, úgy néz ki (alja is az). De mondjuk két törlőbigyót használunk zuhanyozás után, hogy száraz legyen.
Az a 380 W az nem kevés egy fürdőszobára. Persze, ha az egész épület vérfagyasztó, akkor a penészen az sem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!