Padlófűtés elektromos bojlerre kötve. Működhet?
Megvan a komplett padlófűtésrendszer, csak le kell raknom. Egyenlőre nem lesz pénzem vízteres kályhára, ezért gondoltam, hogy ha működne, nem kellene kályha, és ha van még, akkor lehetne éjszakai mérőórát kérni a bojlerhez.
Szakértői véleményeket kérek.
egy villanybojler 2-3kW-os, egy méretezett kazán mondjuk 25-30kW. már látható a 10x teljesítmény különbség. olyan lassan fűtené fel a bojler a vizedet, hogy addigra akár 5 fokot is hűl még a levegő hőfokod. ezért éjszakai áramot kérni meg sokba kerülne.
vannak elektromos kazánok, legjobb az ion kazán, mert fűtőbetét nélküli
Mert a való életben jelentéktelen emberek itt kompenzálnak és élik ki a frusztrációit.
Egyébként szerintem leginkább az lenne a probléma, hogy nem tudnál elég meleg és elég mennyiségű vizet keringetni a rendszerben akkor sem ha folyamatosan maxon megy a bojler.
Én egy fűtés szerelőtől hallottam, hogy pont így oldotta meg átmenetileg otthon - 1-2 évre - amíg nem lett pénze normális kazánra. Működőképes. Áramot azt fogyaszt, nem is keveset. Kis bojler kell hozzá és nem a nagyok, ezt átbeszéltük.
Szóval nem lehetetlen amit kigondoltál, csak drága üzemeltetni. Már ezen a télen szerintem okoz nagyobb többlet költséget mint amibe egy vízteres kályha kerül.
Nincs olyan, hogy éjszakai mérő vagy éjszakai áram!
Olyan van, hogy vezérelt, és a vezérlést kaphatja akár délben is!
Vicces volt, amikor hallottam, hogy van, aki éjszaka indítja el a mosógépet, meg éjszaka vasal, mert az éjszakai áram olcsóbb...
Létezik elektromos fűtés, csak nem bojlerral, hanem rendes elektromos kazánnal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!