Napelemet telepíteni megéri?
Attól függ hova, mennyi napfény éri naponta/évente, milyen napelem, mennyibe kerül a telepítése, stb., stb.
Erre nem lehet egy egyszerű igen/nem-mel válaszolni.
Egy átlagos családi háznál kb 10 év a megtérülési ideje.
Utána van 8-10 éved még el nem öregszenek a panelek.
Több árajánlatot is kértem telepítő cégektől írásban.
Sajnos mindegyik ajánlatnál jóval 10 év felett van a megtérülés.
Amúgy 10 évre 100%-os, ill. 25 évre 85 %-os garanciát vállalnak.
Ahogyan számolgattam, kb 100%-os haszonkulccsal szerelik fel.
Nagy üzlet!
De csak nekik.
#6 lehet több napelem rendszer telepítésében részt vettem, mint amit te valaha életeben fényképeken látni fogsz.
Mellesleg én írtam a #2 választ. Ha már oltogatni akarsz, akkor egy mondatot próbálj meg helyesen leírni, mert így még hiteltelenebb leszel.
Semmilyen akku-pakk nincsen a napelemhez, kétirányú mérőóra végzi azt a feladatot amiről neked sejtelmed sincsen.
A Tesla fejlesztett ki pár éve háztartási energiatároló akkukat napelemhez, aminek az ára egy átlagos családi háznál durván 100 millióba kerül. Nem beszélve a több tonna lítium cellás akkuról, aminek a tárolása és üzemeltetése szintén milliókban mérhető.
A legnagyobb ostobaságod pedig az, hogy nincs megtérülés ideje a napelemnek.
Javaslom olvasgass a témában, és próbálj meg értelmesen összehozni egy mondatot.
Utolsó!
Sajnos jóval nagyobbra -és drágábbra- kell méretezni az átlagos otthoni fogyasztásnál, hogy az olcsón betáplált és a drágán visszatáplált áram ára, majd nullára jöjjön ki az éves leolvasásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!