Megérné vajon nekünk napelemet telepíteni?
Szóval, kitaláltam hogy nem lenne rossz, ha átállnánk a napelemes technológiára, azonban még teljesen laikus vagyok ebből a szempontból, így azt sem tudom megmondani, hogy mivel, kinél, hol, milyen adatokkal érdemes belevágni ebbe. A lakásban jelenleg 3 tv, 5 telefon, és viszonylag sok elektronikai berendezés (mosógép, cirkó, hűtő, stb) van. Kb. havi 35e szokott lenni a villanyszámlánk, ezt megéri-e kiváltani napelemmel?
Nem túltermelni akarok, meg eladni, hanem csak annyit megtermelni, amennyivel a saját szükségleteinket kielégítjük.
Főleg olyanok kommentjeit várom, akik már telepítettek napelemet, és el tudják mondani, hogy mennyi pénzbe került, mekkora elemeket telepítettek, mennyi idő volt a kivitelezés, stb stb :)
nem termeszt valaki ott véletlenül füvet?
bazz, 35 azért durva.
Húba*meg, most nézem PC-ről, hogy ez nem úgy sikerült ahogy akartam... A kérdést még telefonról írtam, és valahol a felénél teljesen átírtam először a szöveget, az a 3-as pedig teljesen véletlenül került oda.
Tehát akkor csak 5,000 Ft, elnézést ha valaki emiatt nagyüzemnek nézett. :)
Viszont így akkor a konkretizálás után: azt sejtem, hogy nem lesz olcsó mulatság, nyilván szakemberre bíznánk, illetve teljesen hivatalos úton, papírozva, etc. szeretném megoldani, csak azt nem tudom, hogy kb mekkora elemekre van szükségem, és mennyi idő alatt térülne meg az, ha most átállok olyanra.
+1: Ha nekem ezeket felszerelik, akkor a lakáson belül, a falakban is kell valami átalakításokat végezni, amik plusz költségekkel járnak? Vagy a felhasználandó energia hogy jut el hozzám a PC-ig, TV-ig, stb?
Ja, illetve még egy kérdés:
Olvastam valahol, hogy leginkább déli irányba érdemes tenni a napelemet, viszont nekünk pont olyan a házunk, hogy a tető az nyugat-kelet fekvésű, délen semmi sincs, ahová fel lehetne szerelni. Ez mennyiben jelent problémát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!