Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehetne kideríteni hol...

Hogyan lehetne kideríteni hol van szálszakadás a hosszabbítóban?

Figyelt kérdés

Van egy jó minőségű 50 méteres hosszabbítóm, igazi fekete gumi köpenyes. Valahol szálszakadásos lett, levágtam a két végéből 50-50 centit de még így se lett jó.

Sajnálnám kidobni, ha ki tudnám deríteni hol szakadt meg benne a vezeték max csinálnék belőle két rövidebbet. Van valami módszer amivel ez házilag is kivitelezhető?

Párszor kölcsön adtam, lehet akkor rángatták meg és szakadhatott meg benne valahol az egyik ér.

2019. szept. 4. 09:29
1 2
 11/13 Majatom ***** válasza:
69%
Én is mindenképpen a fenti tanácsokat fogadnám meg. Egy legutolsó lehetőség, ha már tényleg a kidobást fontolgatja az ember, hogy mivel elég hosszú, 50 m-es a hosszabbító én középen elvágnám, és ha csak egy helyen volt szakadt, akkor még mindig marad egy jó 25 m-es hosszabbítóm. A rosszat szintén kettévágni, és akkor meg lesz egy 12,5 m-es, és így tovább, míg az ember még használtatónak tartja az egyre rövidülő darabokat. Bár bele kell kalkulálni, hogy mindegyikhez kell még egy dugalj és egy dugvilla is.
2019. szept. 5. 13:47
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy régi mesterem így intézte az ilyen problémát:

Készített egy dugvillát amelybe előzőleg rövidzárlatot hidalt. Bedugta a lengőaljba. a hosszában lefektetett hosszabbító villásdugóját egy jól terhelhető (20A)konnektorba. Azután villanyszerelőbakancsban jól meggyötörte a hosszabbítót ahol bepukkan (kívülről is látszik,meg hallatszik) ott a hiba. Nem túl szakszerű,de célravezető módszer.

2019. szept. 6. 20:40
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget! Sikerült megtalálni a szakadást, a lámpás - kábel gyömöszölős taktika be jött elsőre!

Nagyjából 6 métert kellett csak levágni belőle!

Még egyszer köszi a praktikákat!

2019. szept. 7. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!