Ablakcserénél meghagynátok a régi de nagyon jó redőnyt tokkal?
Csak alatta az ablakot cserélném..
Meg olyat is láttam amikor a fa tokot is meghagyták az ablak körül
Pont olyan lakásban lakunk ahol az ablakkeretet (fa) meghagyták és abba rakták a műanyag keretet...
És mára már korhad is rendesen. Nagy eső után csak úgy szívja a vizet..
Új ablakhoz, ha véletlenül méretben passzol, miért ne maradhatna a redőny.
Ha a fa tokozást meghagyják, akkor ott illik a faredőnyt is meghagyni. Bár sok helyen látni azt a megoldást amit mondasz, hogy cserélik műanyag redőnyökre, nyilván bizonyos hátrányokkal.
Én amellett vagyok, hogy a faredőnyt kell felújítani, kipoffozni. Szépen lecsiszolni, több rétegben festeni, és higgyétek el, megszolgálja. A faredőnynek több előnyös tulajdonsága is van a műanyag társával szemben. Még kb. 20 évvel ezelőtt nekem egy régi szaki azt mondta, ha egy faredőny rendesen karban van tartva, gondozzák rendszeresen, az ideális élettartama 70-80 év. Ez azt jelenti, hogy még a 60-as években telepített faredőnyök is megfelelő gondozással a mai időköz képest még 30 évig legalább jó szolgálatot tesz.
Persze mérlegeljen mindenki saját belátása szerint. Mellékesen megjegyzendő a műanyag redőnyök kb. 30 évig bírják átlagban.
Nem fejtem ki a részleteket, erről tessék külön kérdést kiírni akit érdekel, hogy milyen hátrányai vannak a műanyagredőnyöknek és a hozzátartozó konstrukcióknak.
" a műanyag redőnyök kb. 30 évig bírják "
Pont most dobtuk ki 10 évesen a műag.redőnyt, mert széthullott az UV-től.
A régi házunkon lévő 60 éves faredőny bezzeg a mai napig funkcionál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!