Tönkrement a kompresszor?
"A konnektorba lévő áram miatt a forgás irány nem volt jó ezt mondták."
Mi volt a gond vele? :D Gondolom egyfázisú mezei villanymotor van benne, most inkább nem mennék bele hogy miért nagy baromság ez a konnektoros dolog. Itt az lehetett hogy nem nézték meg az olajszintet, vagy túl sokáig használták folyamatosan és nagy valószínűséggel besült a dugattyú és most szorul.
Egyfázisú villanymotornál az 1 fázis miatt egy (segédfázis) kondenzátorral oldják meg, hogy a helyes irányba forogjon a motor.
Ha ez a kondi megadja magát akkor általában a motor be sem indul csak 60Hz-en "remeg" egy helyben.
Szóval annak az esélye hogy rossz irányba segédfázis kondi nélkül egyáltalán elindult, kb 0,1%.
Azt még jó lenne tudni milyen kompresszorról van szó? Ilyen házilag épített vagy gyári? Mert ha ilyen barkácsolt cucc akkor ott előfordulhat, hogy rossz irányba indul el.
Nekem egy 50 literes gyári kompresszorom van, egyhuzamban nem is lehetne használni mert már 20 perc folyamatos használat mellett szalonnát lehetne sütni a hengerfejen.
A gyári kompresszorokon van hőkioldó is .
Talán meg kellene nézni,nem e az oldott ki.
Fordítva biztos nem fog elindulni.
Tisztázzunk valamit: Ugye 3 fázisú a kompresszor?
(a házilag"eszkábált" kompresszorok sem indulnak el visszafelé)
A pumpafej hűtése miatt számít csak a forgásirány.
#6 már hogyne indulna el egy barkács kompresszor ellentétes irányba.
Az ilyen lebutított 380-as motorok 220-ra, hajlamosak ellentétes irányba elindulni ha úgy van összegányolva a bekötése. Találkoztam már olyannal is ahol kézzel kellett rásegíteni, hogy a helyes irányba induljon el.
Azt tisztáztuk, hogy ez egy "márkás" kompresszor.
A nagyon tákolmányokról inkább ne beszéljünk:
"(a házilag"eszkábált" kompresszorok sem indulnak el visszafelé)"
Te írtad, én meg reagáltam rá. A barkács kompresszor még mindig nem számít márkásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!