Négyzetrúd menetmetszése?
Szükségem lenne egy olyan menetes szálra, amely nem kör, hanem négyzet keresztmetszetű.
Pontosabban csak a négy sarka lenne menetezve, úgy hogy nagyjából megmaradjon a négyzet keresztmetszet és rá tudjam tekerni az anyát.
Van olyan eszköz amivel tudok ilyet otthon is csinálni?
Köszönöm a válaszokat.
Létezikolyan eszköz...PL.:menet metsző.
Ha tizes gátervasban gondolkosz arra pl.14-es menetet tudsz metszeni,de tényleg csak a négy sarka lessz menetes...(gyenge menet) De ha M12-es menetet készítessz rá akkor meg pont nem lessz már rajta sík felület (esetleg egy nagyon keskeny sáv..
De mit is akarsz készíteni tulajdonképp?
Hátha könnyebben,jobban vagy pontosabban tudnánk segíteni.
Köszönöm a választ.
Igazából, ha lenne ilyen szál, akkor vennék, de nem találtam, így gondoltam elkészítem...
Egyébként tengely lenne belőle egy "hobbi" machinába, ahol nyomatékot kell "szállítania".
A gyárilag legyártott tengelyek sajnos felépítésük miatt nem jók. (csapágy illesztés)
Egy kérdés:
Ezt az alapvetően körrúdra/csőre tervezett menetmetszőt lehet használni négyzetre is, nem okozhat gondot, hogy a csúcsok miatt elakadhat?
Lehet kapni,úgynevezett gátervasat amit írtam pl. vastelepeken.10x10 vagy 12x12 stb. méretekben Nem túl pontos,nem túl szép anyag, a sarkai kicsit kerekek...
Csapágy vagy ékszíj stb. boltban pedig kapsz ún. retesz (ék) anyagot szálban, sokkal precízebb szép minőségben sokkal szebb árban..3x3mm-estől egészen 16x16mm-ig
A metszőt pedig kis gyakorlással,jó méretválasztással simán tudod használni.
Persze ha van esztergályos ismerős aki meg csinálja neked akkor nincs miről beszélni
fordítsd meg a gondolatot. ..
Veszel egy menetes szárad amin van egy csavar....,majd a szárat lecsiszolod flexel négyzetszelvényűre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!