Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy tudom visszakapni a...

Hogy tudom visszakapni a cuccaimat? Lenne értelme kihívni a rendőröket?

Figyelt kérdés

Laktam egy helyen X hónapig, ahol valójában nem mint albérlő laktam hanem mint haver. Értsd nem írtam semmi papírt, viszont most visszamenőleg ki akarják velem fizettetni, de nyilván lehetetlen egyben kifizetni ezt. Viszont így jogilag nekem közöm nincs hozzá, haveri alapon fizettem ha tudtam.

Most suli véget ért hazamentem, erre megfenyegettek hogyha nem fizetek akkor elveszik a cuccaimat, ott vannak a tankönyveim, a bizonyítványom, a számítógépem stb. - Kicsit bonyolult lenne leírni miért hagytam mindent ott, úgy volt hogy visszamegyek.. -

Lényegében azt be tudnám bizonyítani a kiérkező rendőröknek hogy a gép az én tulajdonom, illetve a bizonyítványt a ruhákat is akkor a rendőrök követelhetik tőlünk hogy adják ki a cuccaimat?

Nekem is ciki az egész de mi mást ötletem lenne.

2019. júl. 21. 08:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
33%
Én hívnám 2 megtermett haveromat, kicuccolnek, utána bizonyítsa ő, hogy ott laktál.
2019. júl. 21. 14:44
 12/19 A kérdező kommentje:

12.41

Ezt próbálom egy ideje, de képtelenség ennyi pénzt egyben letenni neki, részletben nem fogadja el, az meg hol reális hogy nem tudok dolgozni mert nincs meg a bizonyítványom de adjak neki pénz munkából?

2019. júl. 21. 15:25
 13/19 anonim ***** válasza:
88%
9, 10- es : ha nem ugy volt megbeszélve hogy fizetni fog albit, akkor most mégis mire fel kérik tőle a pénzt???
2019. júl. 21. 15:48
 14/19 anonim ***** válasza:
52%

A kérdező csak hímez-hámoz. Úgy tűnik, hogy egy link alak.

Kíváncsi lennék a lakástulajdonos verziójára is.

2019. júl. 21. 18:53
 15/19 anonim ***** válasza:
20%
Ha nem volt bérleti szerződésed, te nem vagy birtokon belül. Ez azt jelenti, te hiába hívnád ki a rendőröket, téged a törvény nem véd. Egyezz meg az egykori bérbeadóddal. Eddig linkeskedtél, nem fizettél, talán még rezsit sem, most benyújtotta a számlát. Nem is értem, hogy gondoltad, hogy lehet ingyen lakni bárhol. "Haveri alapon fizetgettél": szóval átvágtad a haverodat. Még jó, hogy a törvény az ilyen szélhámosokat nem védi.
2019. júl. 22. 06:19
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem vágtam át senkit, velük laktam ember, mint családdal.
2019. júl. 22. 07:23
 17/19 anonim ***** válasza:

A cuccaidra keresztet vethetsz.

Párom járt így az exével, pedig ott be voltak jelentve, szerzödés stb, szóval volt nyoma, hogy ott lakott. Elment hetes munkára más városba; a csaj közben összepakolt mindent, ruháit, iratait, számítógépét és fizetés nélkül lelépett. Majdnem egy évig járkált rendőrségre, a csaj azt állította, hogy nekiadott mindent, az ő szava ellenében, a rendőrök vállat vontak, hogy itt nem lehet igazságot tenni. És még a tulaj is rajta hajtotta be a kárt.

Bíróságra, perre lehetett volna menni, többe került volna, mint az otthagyott dolgok.

2019. júl. 22. 21:44
 18/19 xswerdy ***** válasza:

Mindamellett, hogy elég zavaros, hogy milyen jogviszonyban laktál ott, és ennek megfelelően kinek mihez van joga, de azért ezt se felejtsük el:

A Ptk. bérleti szerződésre vonatkozó szabályai szerint az ingatlan vagy lakás bérbeadóját a hátralékos bér és járulék erejéig zálogjog illeti meg a bérlemény területén levő bérlői vagyontárgyakra és mindaddig, amíg e zálogjoga fennáll, megakadályozhatja a zálogjoggal terhelt vagyontárgyak elszállítását.

2019. júl. 27. 12:33
 19/19 anonim válasza:
Mi történt végül?
2019. aug. 13. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!