Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kérhetem a tulajtól az ablakok...

Kérhetem a tulajtól az ablakok cseréjét/javítását?

Figyelt kérdés

6 éve élünk ebben az albérletben. Amikor beköltöztünk, szépen ki volt pofozva a lakás, de sajnos az évek alatt elég szépen lerongyolódott a hőhidak miatt.

Régiek az ablakok, régies megoldással, szóval dupla ablak, köztük légrés. Mára a festék jó részen lepergett, ezzel még nem is lenne gondom, de főleg a külső ablakokból durván potyog a gitt, penészedik is. Az egyiket alulról gyakorlatilag már csak belül tartja. Félek, hogy előbb-utóbb kiesik az ablaktábla. Ilyen esetben ti kérnétek a tulajt, hogy korszerűsítsen, vagy várjam meg, míg beüt a krach? Ahogy elnézem, lassan be fog...

2019. jún. 8. 15:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Szólni szólhatsz,ha nagyon rossz az ablak állapota .

Aztán mondhatja azt is,old meg a problémát ,és majd le lakod .

2019. jún. 8. 16:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

6 évente azért illik egy kisebb felújítás, ha bérlakás, ha nem.

Nyugodtan szólj miatta a tulajnak.

Akár ajánld fel, hogy te rendbe teteted és lelakod.

Cserélni nem hiszem, hogy fogja, mert az milliós nagyságrend.

2019. jún. 8. 16:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Kérheted, lehet hogy átgondolja ő is, aztán megegyeztek. Ahogy elmondod, épp időszerű lenne a teljes csere.
2019. jún. 8. 16:28
 4/7 anonim ***** válasza:
52%

1-2 millió lehet az ablak csere, számold ki mennyire nem éri meg neki így az albérlet kiadás. 30-40 évente szoktak ablakot cserélni egyébként.

Egy javítást kikönyöröghetsz.

2019. jún. 8. 16:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze, kérheted, de ne csodálkozz, ha nem vállalja.

(Ismerősöm kérte, a tulaj inkább úgy döntött, eladja a lakást. Ismerősöm meg kereshetett másikat.)

2019. jún. 8. 16:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ!

30-40 évente? Ez a ház megvan minimum kétszer annyi is, ezek pedig úgy tűnik, az eredeti ablakok lehetnek. Ezen és egy másik lakáson kívül az összesnél lecserélték már, némelyiket még nem is műanyagra, hanem anno kicsit komolyabb fa nyílászárókra, csak ezt a két lakást toldozzák-foltozzák csökönyösen. Lelakni őszintén nem szeretném a felújítást, mert egy ideje nézegetem a saját házat, ha megvan a tökéletes, szeretnék gond nélkül tovább költözni, nem matekozni. Elvileg a lakást nem befektetési célból vették, csak üresen maradt. Nem tudom, mik lehetnek a hosszabb távú tervek vele, de egy ablakcsere mindenhogy növelné az értékét.

Egyébként rájöttem, hogy eleve rosszul tettem fel a kérdést. Úgy lett volna helyes, hogy érdemes lehet-e szólni érte. Engem személy szerint nem érint hátrányosan, azon kívül, hogy a szomszédok malacnak nézhetnek, mert vagy 3 éve nem mertem már lemosni őket :D Most álltam neki, mert már nagyon otrombán néztek ki, de foltos lett, mert nem mertem sikálni. Szemmel láthatóan mozog és recseg a vékony üveg a legkisebb érintésre is. Most addig biztos kibírja, ameddig még ellebzselek itt, de később... érdemes lenne a gyökerénél megragadni a problémát.

ÉS akkor itt értünk oda, hogy egyébként felesleges is a kérdés :D Az ablakok csak a jéghegy csúcsa, vannak itt komolyabb problémák is, amik szerintem bőven statikai gondokra utalnak. Ha engem kérdeztek, pár év és lakhatatlanná fogják minősíteni a házat. Bontottak már le pár hasonló korút a környéken. Valószínűleg megemlítem a tulajnak, hogy tudjon róla, hogy lassan ránk dől a lakás, aztán eldönti, mihez kezd az infóval. A helyében egyébként én is eladnám, amíg még el lehet.

2019. jún. 8. 18:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél 500 Ft-ért ablakgittet bármelyik boltban, ami festéket is árul és 10 perc alatt gitteld be az ablakot!

Sodorsz egy hurkát, besimítod a résbe, egy kés lapjával laposra húzod és szevasz!

[link]

2019. jún. 8. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!