Minden reggel fúró szomszéd. Mit lehet tenni?
Tényleg jóindulatból kérdezem: honnan tudod, hogy a fölöttetek lakó fúr? Én nem panelben lakom, hanem újépítésű társasházban. Hidd el, lehetetlen volt megállapítani a múltkor, hogy melyik lakásban fúrtak. Legfelső emeleten lakom, így csak annyi volt biztos, hogy alattunk :-)
Kimentem a lépcsőházba: 3 emeleten állva a 3. emeletre tippeltem, 2. emeleten állva a 2. emeletre, de még az irányt sem tudtam behatárolni, hogy jobbról vagy balról jön-e a hang. Ennyire elviszik a falak a hangot.
A mi lépcsőházunkban direkt erre találtak ki egy szabályt hogy vasárnap semmilyen formába n csináljunk zajt stb... ha mindenáron felújításról lenne szó akkor előre jelezzük és az összes lakó beleegyezése kell róla, de akkor sem állhatunk neki reggel 8 óránál korábban.
Egyébként nálunk ezt gyakran megszegik igaz hogy egy fúrás és utána csend van, de lehetetlen beazonosítani hogy melyik lakásba fúrnak mert gyakorlatilag az egész lépcsőházban hallani. Sőt volt már olyan hogy a szomszéd lépcsőházban újítottak fel egy lakást. Ott direkt kiírták hogy minden hétköznap 8-15 óráig dolgozni fognak, ezért legyenek türelmesek. A legfelső szinten volt ez a dolog és egészen a földszinti lakásban is jól lehetett hallani. De a poén ebbe az hogy a mi lépcsőházunkban is tisztán lehetett a fúrást hallani az összes lakásban hallották és volt egy lakó aki felháborodottan teljesen jogosan bekopogott minden lakásba hogy melyikünk zajong stb... mert éjszakás hete van és aludni szeretne. Aztán kiderült hogy a szomszéd lépcsőházból ennyire áthallani mivel egy háztömb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!