Csak rám jellemző hogy mindig "szagos" lakásokat fogok ki, vagy ez mindenhol így van?
Szerintem az a normális, hogy lélegzésnél nem érezni semmit, persze a lakásba való belépésnél érezni egyfajta szagot/illatot, de azt megszokja az orr. Minden lakásnak van saját szaga. De egy olyan helyen lakok most, ahol intenzíven érezni egy szagot, ilyen bepálott szagot, és hiába szellőztetek, akkor is érezni, mindig amikor kilépek a folyosóra a szobámból akkor megcsap. Kicsit hányingerkeltő, vagy nem tudom. Szeretem, ha frissesség van. Annyi hogy a folyosón van szárítva a ruha, tehát legfeljebb az is okozhatja, onnan nem tud hová távozni a pára szerintem. A fürdő penészedett korábban, de az amikor le lett fújva, el is tűnt, meg a konyha szintén.
Nálatok is ilyen? Vagy csak én fogom ki az ilyen lakásokat?
Első vagyok. Nálunk házról volt szó és régi volt a padló, a parketta alatt még salak volt meg korhadó gerendák.
De egyébként a falakból is simán jöhet bűz, pl egy régi berohadt ázás miatt stb.
A ruha szárítástól is lehet simán folyamatosan büdös. Így viszont a szellőztetés, vagy a páramentesítő lehet csak jó megoldás.
Ha tapéta van, abból is jöhet.
Ahol én laktam albérletben, az egy panel volt. A közös szellőzőn hol cigi füst jött fel, hol tömény sz*r szag, már bocsánat. Na ez olyan probléma, amiben tehetetlen az ember. Főleg akkor volt durva, amikor pár napra elmentünk otthonról. Örülök, hogy nem saját volt. Nem kaptunk kedvet a panelhoz.
Nekem az ablakon át jön be mindenféle szag, még akkor is ha zárva van beszivárog a részszellőzőn. Nyáron egyenesen halál.
Alapból az alsó szomszéd valami olcsó de baromi büdös bagót szív. És időnként olyan szagok jönnek, mintha a szomszéd épület konyhai-fürdőszobai-wc kiszellőzője lenne pont az én ablakomnál.
Volt hogy éjszaka közepén öklendezve ébredtem, olyan tömény mosószer-tusfürdő-főtt hús-szarszag egyveleg jött be.
"A közös szellőzőn hol cigi füst jött fel, hol tömény sz*r szag"
Azt be kell falazni a retekbe!
De amúgy a régi, gangos bérházak se jobbak, főleg ha valaki nekiáll pacalt főzni, nyáron, kitárt ablak mellett. Menj tanyára, ott nincs ilyen gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!