Köthető e albérleti szerződés, olyan lakásra, amin nincs használatba vételi engedély?
Figyelt kérdés
Beköltöztünk mint bérlő egy új építésű társasház egyik lakásába. Kifizettük a kaukciót, plusz egy havi bérleti díjat, ami nem volt kis összeg. Bérleti szerződést közjegyző is hitelesítette. Akkor kezdődött a gond, amikor mentünk bejelentkezni, és az adott lakcím nem is létezik mert nincs használatba vételi engedély az épületen. A kérdés, hogy így érvényes e a szerződésünk? A válaszokat előre is köszönöm.2019. febr. 28. 19:49
1/8 anonim válasza:
Szerintem nem. Mivel a használatbavétel azt igazolja, hogy a lakás biztonságos használatra alkalmas, ez nincs meg, ergo a lakhatás joga nem adható ki, nem létezik.
2/8 anonim válasza:
Ettől semmilyen hátrány nem lesz.
Ha nagyon precízek akaruk lenni, tiétek az albérlet, csak nem lakhattok benne, de bemehettek, költözhettek.
3/8 A kérdező kommentje:
Az nagyon jó, tehát ha mondjuk egy hónap múlva kiraknak és a lerakott kaukciót se adják vissza, nem tehetek színte semmit...
2019. febr. 28. 20:07
4/8 anonim válasza:
A lakásra kötötted a szerződést, nem a bejelentkezésre.
Tudsz benne lakni?
Akkor?
5/8 anonim válasza:
Attól a kaució még visszajárna. Én jogilag írtam véleményt, ti tarthatjátok magatokat a megállapodáshoz. Ha egyébként nincs gond, akkor én nem aggódnék annyira. 1es voltam.
6/8 anonim válasza:
Nem fog titeket senki megbüntetni, vagy ilyesmi, mert nem lakásban laktok. Viszont ez bőven elegendő indok lenne egy azonnali hatályú felmondásra, ugyanis ez megtévesztés, hiszen abban a hiszemben kötöttétek a szerződést, hogy egy lakást vesztek ki. Lehet, hogy apróságnak tűnik, de ha nem tudsz bejelentkezni egy lakcímre, annak ezer hátránya lehet. Ha valakinek ez nem fontos, akkor lelke rajta, de én biztos inkább keresnék egy másik helyet, ha van rá lehetőségem.
7/8 anonim válasza:
Teljes mértékben igaza van a 6-nak.
A bejelentkezés elvileg nem opció, hanem kötelező. Magyarországon lakcím bejelentkezési kötelezettség van oda, ahol eletvitelszeruen élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!