Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Jogomban áll más inernet...

Jogomban áll más inernet szolgáltatóhoz átmenni?

Figyelt kérdés
Van az albérletemben egy bizonyos, amit a tulaj kötött, de lassú és drága. Ha szeretnék másikat jogomban áll megtenni?
2019. febr. 23. 21:36
 1/6 grafno ***** válasza:
53%
Ha a tulaj neven van akkor nem hiszem, hogy neked kellene fizetni, de beszélj a tulajjal, hogy nem kell neked a net vagy vonja le az alberlet árából. A csekket meg add neki. A szerződésben mi áll? Nem volt erről szó meg a bekoltozes előtt?
2019. febr. 23. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
A szolgáltató nem áll veled szóba csak azzal, akinek a nevén a szerződés van. Beszélj a tulajjal. Viszont a gyakorlatban nem tudsz átmenni másik netszolgáltatóhoz, hacsak nem mobilnetről van szó. A vezetékes netet adott területen egy szolgáltató szolgáltatja, az ő hálózata van kiépítve, másik szolgáltató nem tud ott szolgáltatni. Én a saját lakásomban nem tudtam átmenni upc-től a digihez. Mert ott upc-s hálózat van kiépítve. Tehát van az a szolgáltató, aki van, vagy mobilnet. Csomagváltás?
2019. febr. 23. 21:46
 3/6 A kérdező kommentje:
A tulaj nevén van. A szerződésben erről nem esik szó. Akkor vagy lemondja és én kötök másikat vagy fizeti a sajátját és én az enyémet?
2019. febr. 23. 21:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Te mint bérlő sehogyan sem tudsz másikat kötni .

A tulaj tud jobbat,ha te fizeted .De ennek van egy hátul ütője.Ha elmennél az albérletből,ezt már nem lehet olcsóbbra cserélni.

2019. febr. 23. 22:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az is egy opció, hogy lemondja, és te fizeted elő a saját neveden. Az én kiadott lakásomban egy évig a bérlő nevén volt a net. Aztán bérlőváltás történt, és a szolgáltató nem engedte az új bérlö nevére kötni a netet, mivel ő nem magyar állampolgár. Ezért most az én nevemen van, de a bérlő fizeti. Csupán csak megegyezés kérdése. Ha a bérlőm csomagot akarna váltani, az sem lenne gond, csak most én mennék be a szolgáltatóhoz csomagváltást kérni. De az elején is olyan csomagot kértem, amiben előtte megegyeztünk, hogy ő mit szeretne.
2019. febr. 24. 08:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Jó fej vagy utolsó. Köszi a válaszokat.
2019. febr. 24. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!