Magyarországon tényleg drágább a megélhetés, mint Szlovákiában?
A bruttó jövedelmed kétharamadát kapod kézhez, hacsak nincs valamilyen adókedvezményed. Mivel gyedülálló vagy, valószínűleg nem lesz.
Budapesten igen drága a lakás és az albérlet, az egyéb árak viszont általában hasonlóak, mint az ország más részein. Ezt némileg ellensúlyozza, hogy a keresetek is magasabbak, mint máshol.
Az élelmiszerárakat megnézheted valamelyik bolthálózat (Penny, Lidl, Aldi, Spar, Tesco) honlapján.
Szlovákia melyik részén laksz ? Nyugaton, középen vagy keleten ? Ha nyugaton laksz akkor nem érdemes átköltöznöd mert ott viszonylag közel van Pozsony több a munkalehetsőség.
Én középről vagyok és azt mondom, hogy ha már egyszer elmegyek itthonról olyan helyre megyek ahol tényleg jobb tehat Magyarországra semmiképpen.
Én dolgoztam MO on 110 ezerért hát itthon akármlyik gyárban megkeresem a dupláját.
Itt nem fogsz 5000 eurót keresni.
Még az ötödét sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!