Milyen típusú legyen az albérlet fűtése, ha a minél alacsonyabb rezsi a cél?
A legolcsóbb - viccen kívül - a panelprogramos panelház (vastag külső hőszigetelés és új műanyag, többrétegű ablakok) nem földszinti, nem szélső lakása, egyedi fűtéssel, ahol alulról-felülről-balról-jobbról körbe vagy fűtve. Röhejesen olcsón kijön.
A régi gázkonvektorok hatásfoka nem túl jó. Egy-egy karcosabb január hónapban 800-900 Ft/nm is lehet a havi fűtésköltség (tapasztalat...).
Az elektromos fűtésre meg rámegy az inged-gatyád. Szintén tapasztalat.
12: Szia, valószínűleg poros volt a konvektor egyszersmind vékonyak a falak. Elviekben minden évben szezon kezdetekor ki kell tisztíttatni.
Én mikor kitisztíttattam, látszott, hogy 30-40%-ot jelent a fogyasztásban.
De én nem vettem észre 4-5 év elteltével sem hatásfokcsökkenést, úgyhogy 5-8 évente is ráér.
Szokás takarókra fület varrni és azt feltenni az ablakkilincsekre, valamint hőszigetelő függönyöket ajtóra, ablakra, meg ajtóseprűt. Mert ugye több a rés ezekben a régi házakban. Meg a belmagasság.:) Nem véletlenül nem nm-ről, hanem légköbméterről beszélünk fűtés tekintetében.
Ugyanazzal a fűtéssel is több egy 4 m-es belmagasságú 1 nm fűtése, mint egy 2,5 méteresé, pontosan 1,6-szor annyi légköbméter jut 1 nm-re, ennyiszer több levegőt kell felmelegíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!