Milyen típusú legyen az albérlet fűtése, ha a minél alacsonyabb rezsi a cél?
"Melyik típust lehet úgy szabályozni hogy lehessen vele takarékoskodni ha muszáj?"
Ezt úgy nevezik, hogy egyedi fűtés. Mindegy, mivel megy, azt jelenti, hogy tudod szabályozni a lakáson belül.
De a másik 2 fajtából is van mérős is.
Utána kell kérdezni, hány fokon, havi hány órában, hány légköbméteren mennyit szoktak fizetni.
Nekem konvektorral az utóbbi pár enyhe télen kb. évi 60-70 000 lehet a fűtés (más is megy gázzal, ezért saccolom), egy főre, egy szobát fűtök ami 110 légköbméter és onnan megy szét a meleg kb. összesen kétszer akkora a lakás, mint ez a szoba. Még a gáztűzhely is ad meleget emellé.
Na csak azt nézd, hogy milyen a fűtési rendszer, hanem hogy mekkora a lakás és milyen a hőszigetelés, milyenek az ablakok. Én konvektorral fűtök, ablakcsere kb 30-50%-ot csökkentett a gázfogyasztáson.
Úgy alapesetben azonos feltételek mellett szerintem cirkó (gázkazán) - de függ attól, hogy hány szobát szeretnél fűteni, mennyire tudod szabályozni.
Aztán konvektor - könnyen szabályozható.
Aztán távfűtés. Viszont egy szigetelt panel pl, szabályozható fűtéssel ezerszer jobb, mint egy szigeteletlen csúszózsalus ház lepukkant konvektorokkal.
Érdeklődj a rezsidíjakról, kérj esetleg elmúlt évi fűtésszámlákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!