Csak szerintem zaklatás szint ez már?
Persze, hogy zaklatás. Havi 1, előre megbeszélve. Zárat mindenképpen cserélj!
El kellene költöznöd, viszont a kaucióval biztosan szívózni fog... Próbálj még egyszer beszélni vele, ha bármi gond lenne, azt a havi látogatáskor is látná. Mondd el, hogy nagyon kellemetlen, fejezze be, vagy szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmondasz.
Viszont neked nem tudom, mi lenne a jó taktika, mert én a kaució nélkül nem mennék sehova - megpróbálnék baráttól segítséget kérni. Felmondás, ha adja a kauciót, akkor egyből átcuccolsz, ha nem, akkor lelaknám. Viszont ezt nem tudod megcsinálni, ha bérelsz egy másik helyet.
És bármennyire is inkorrekt, semmiféle bosszúállás, nem fizetés ne legyen! Ha már ő nem normális, te maradj az.
Meg kell vele beszélni, ne járkáljon be. De szerintem ha így viselkedik, akkor nem érti a dolgokat.
Én is adtam ki lakást, de csak havi 1x mentem a bérért és akkor egyben megtekintettem a lakást. De akkor se mentem be a szobába, csak ha külön behívtak, a konyhából néztem körbe.
1* hazamentem melóból és arra értem haza, hogy a főbérlőm ül a budin, mert éppen arra járt és rájött a kellhetnék...
Még aznap zárat cseréltem. Volt is belőle balhé, de ha kifizetek havi 150.000ret, akkor ameddig kifizetem, főleg, hogy erről szerződésünk van, addig ő oda az engedélyem nélkül a lábát nem teszi be... Azóta is bérlem, ez 5 éve volt, azóta se járt ebben a lakásban.
Azért fizetsz ennyit, hogy nyugodtan tudj élni a lakásban. Ajánld fel neki, hogy nyugodtan jöhet havi 5-6 szor, de akkor csak a felét tudod fizetni. Örömmel látod, de ha nincs tiszteletben tartva a magánszférád annak ennyi az ára. Törvényileg ezért is szabályozzák heti egy alkalomban.
Viccesen azért jegyezd meg, ha
úgy gondolja, hogy ez nem probléma és nem csökkent, akkor adja már oda a saját lakása kulcsát és te is meglátogatod havi 5-6 szor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!