Albérlet árból szoktak alkudni valamennyit?
Tegyük fel valaki megnéz egy lakást, tetszik neki, minden rendben van, viszont az árat kicsit sokallja a leendő bérlő (vagyis én).
Ilyen esetben mennyire szeretik a bérbeadók (nyilván semennyire, de mennyire tűrik) azt, hogy a bérlő jelölt alkudni szeretne az havidíjból (nem irrális mértékben, hanem reálisan). Illetve mi az a százalékos mérték ami még nem sértheti a tulajdonost?
Tisztában vagyok azzal, hogy ezek a dolgok személyenként változnak, illetve ezek az értékek relatívak, tehát függ attól, hogy a meghirdetett ár valóban kicsit magas-e (és ezt elismeri mindkét fél), vagy nem.
Továbbá azt is tudom, hogy egy albérlet értékét viszonylag nehéz megbecsülni (mármint a havi bérleti díját), a tulaj egyértelműen a legtöbb profitot szeretné kihozni belőle, a bérlő pedig minél olcsóbban szeretné megúszni a hónapokat.
Ezeknek az információk birtokába szeretnék segítséget kérni, szuper lenne ha valaki tapasztalatból írna egy-két sort (mind bérbeadói, mind bérlői oldalról akár).
Összegezve a fenti sorokat: Egy albérletnél megtekintés után, mi a módja hogy finoman jelezzük alku szándékunkat a tulaj felé, anélkül, hogy az megsértődne, és azt mondaná hogy viszlát.
Köszönöm.
Jogos amit írtok, egyébként 190 ezres albérletről van szó Budapesten, és mondjuk 180-ért szívesebben bérelném, de lehet hogy azért a 10 ezerért kár próbálkozni, mert tényleg jó lakás, jó adottságokkal.
Köszi nektek!
Nálam 2x próbáltak alkudni a bérlő jelöltek. Mind a 2x kiadtam másnak annyiért, amennyiért meghírdettem. És nem 100.000 ft kategóriájú ingatlan volt,
Viszont nem sértődtem meg az ajánlatom. Neki annyit ért meg, másnak meg többet.
Ez is 1 piaci tevékenység . Kinálat ,kereslet itt is fő szerepet játszik .A keresletet próbálják kihasználni a kiadók.10 ezer forinton variálnak,mert ez neki pénzt jelent.
De ugyan ugy az albérlet keresőnek is .
Az eszükbe sem jut a kiadóknak,amig a lakást nem adják ki,egy fillér bevételük sem lesz .
1 kérdező azt kérdezte,már több mint 2 éve hirdetem az albérletet,mindenki kevesebbet akar adni .Mit tegyek ?
Akkor számoljunk csak 24 hónap alatt mennyi lett a vesztessége .
Ha te nem engedsz az árból,majd keres máshol akinek nem felel meg az összeg .
Ez is jogos, viszont ez a lakás sajnos nem az a kategória szerintem amit nem visznek el hosszabb ideig, így amellett döntöttem hogy a kihirdetett áron veszem igénybe a lakást.
Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!