Hány fővel tudnál együttélni idegenek esetében?
Rájöttem, hogy nekem a 3 túl sok. Különbözőek vagyunk, eltérő szokásokkal, ráadásul én sokkal többet takaritanék, és ezt többnyire utánuk kell.
Nem nagyon vesznek közös tisztitószereket, papir törlőt, amely szerintem alap lenne ennyi ember esetében. Nem igazság, hogy mindig én veszem. Szerintem nem csak én látom hogy elfogy. De ha én veszek, akkor természetesen használják.
Külön szobákban vagyunk, de hozzám minden behallatszik :( Szörnyen érzem magam, igénytelen emberek között élek :(
Lenne lehetőség most egy kétfős albihoz (velem együtt lenénnk ketten), de kicsivel többet kellene fizetnem. Neked megérné a váltás? Belekalkulálva a költözés, szerződés részleteit.
Budapest
75-öt fizetek rezsivel együtt, a másik lehetőség 83. Ennyi a difi, viszont olyan szempontból számít, hogy gyűjtök.
Ismerős lenne a másik bérlő. És valóban csak ketten lennénk.
Igen apróság a papír torlo, csak ezt emeltem ki.
Nekem nem való az ilyen kolesz színvonal, 30 leszek jövőre.
Mi Budapesten, 6-an lakunk együtt a SharedHouse-ban.
Én és 5 különböző korú és foglalkozású nő.
Egy nagy családi ház, ami eredetileg négyemeletesnek készült, de valamiért megállt az építkezés 2-nél (földszint+emelet) és eladták befejezetlenül. A mostani tulaj apja vette még meg. A mostani tulaj egy kedves idősebb hölgy.
A komplett felső szintet használjuk. Van 3 szoba (2-2-2 ember), nappali, fürdőszoba, amerikai konyha, nagy erkély, valamint a tetőkert és nagy udvar, illetve megkaptam a ház alatti garázst műhelynek.
Mi már több, mint 5 éve nagyon jól megvagyunk!
20/F
Igen a shared house terjed egyre jobban otthon is.
Ezt mondtam, a fiataloknak nincs sok választása, szobát kell bérelniük, ha el akarnak költözni otthonról sajnos. Az, hogy kivesznek 4-6-an egy nagy házat, az fejenként olcsóbban jön ki.
Csak hát nagy szerencse kell hogy legyen ahhoz, hogy normális csapat összejöjjön, mint az előzőnél. Ilyen szempontból szerencsétlen vagyok, mindig van valami gáz az alberleteimmel. 6eve csinálom ezt, volt jopar különböző albim ezalatt laktam olyan emberekkel is együtt.... 😑 nem folytatom, el lehet képzelni.
#15:
Én nem sharedhouse típusról beszélek. Ez Magyarországon félre van értelmezve. Itthon a sharedhouse igazából csak társbérletet, szimpla lakótársi létet jelent.
A SharedHouse (ez a neve magának a helynek) a valós sharedhouse alapokat veszi fel, ami Dél-Koreából és Franciaországból indult.
Egy SharedHouse-ban teljesen más az élet, mint a ma Magyarországon népszerű lakótársi/társbérlői viszonyban. A SharedHouse nem annyira a technikai tényezőkben (bár abban is van kikötés), hanem magában az életstílusban más. A magyar emberek nagy részének ez az életmód nem való, mert egyszerűen más az átlag-felfogás.
A SharedHouse-nál alapból nem te hozod össze a csapatot, hanem csak beköltözés van a többiek mellé.
Én amikor odaköltöztem, akkor 4 nő lakott ott, az 5. egy évvel az én beköltözésem után jött.
#14 voltam
Jofogason és ingatlan.com-on lakást állítasz be és a max. árat. Vannak szépen.
Csak ne címárust hívj, van fenn egy ilyen cég jófogáson, de azt fel lehet ismerni.
Én és a Párom, négy hosszú évig laktunk együtt három idegennel Debrecenben..
A spórolás miatt, de most jött el a pont, hogy külön költözünk, ahol csak mi ketten leszünk :)
Kell azért a magán szféra az embernek.. Én soha többet nem akarnék idegennel lakni.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!