Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi lehet ez a zaj esténként?

Mi lehet ez a zaj esténként?

Figyelt kérdés

4 hónapja lakom itt. Eddig minden rendben volt, de egy pár hete-hónapja időnként fura zaj hallatszik a lépcsőház/szomszédok felől.

Ez egy 4 emeletes panel lakás, aminek a 4.emeletén lakom. Én lakom az emelet közepén (3 lakás van szintenként

Főleg a lépcsőházban illetve a lakás egyik oldalán hallható hangosan. Kicsit olyan mintha a tetőről jönne. Félórákig-órákig hallani, aztán elmúlik, de napi többször is.

A hang nagyjából egy mikrohullámú sütő hangjára emlékeztet, vagy egy szivattyúra. Monoton mély hang. Zavaró, de épp el tudok aludni tőle. Volt h lementem, minden szinten egyre kevésbé hallani, a 2-on már alig.

A két szomszédomat alig láttam még. Akik felől talán inkább jön a hang ők nem is magyarok, ázsiaiak és nem is beszélnek magyarul. A másik szomszéd pedig egy idős pár. Szintén alig láttam őket eddig. Így nem is tudom őket megkérfezni h mi lehet ez.

Volt rá példa, hogy éjfél után is hallottam ezt a búgást.

Mivel sosem laktam eddig panelben, így nem tudom h ez normális-e? Tehát lehetséges h ez a távfűtés valami velejárója?(mióta hidegebb van, azóta hallom) Mert pl itt van valami szivattyú a tetőn, vagy ilyesmi? Vagy a szomszéd csinál ilyenkor valamit?

Köszönöm a segítséget!

2018. okt. 27. 20:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a kazán fönt van a tetőtérben, és onnan jön a zaj...
2018. okt. 28. 17:20
 12/12 anonim válasza:
Rezonáló régi klíma vagy rosszul felszerelt klíma csinál ilyen zajt, az épület szerkezete jól viszi a hangot, 1-2 emeletet is, sőt akár a szomszéd lépcsőházban is lehet a forrás.
2021. jún. 23. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!