Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi lehet ez a zaj esténként?

Mi lehet ez a zaj esténként?

Figyelt kérdés

4 hónapja lakom itt. Eddig minden rendben volt, de egy pár hete-hónapja időnként fura zaj hallatszik a lépcsőház/szomszédok felől.

Ez egy 4 emeletes panel lakás, aminek a 4.emeletén lakom. Én lakom az emelet közepén (3 lakás van szintenként

Főleg a lépcsőházban illetve a lakás egyik oldalán hallható hangosan. Kicsit olyan mintha a tetőről jönne. Félórákig-órákig hallani, aztán elmúlik, de napi többször is.

A hang nagyjából egy mikrohullámú sütő hangjára emlékeztet, vagy egy szivattyúra. Monoton mély hang. Zavaró, de épp el tudok aludni tőle. Volt h lementem, minden szinten egyre kevésbé hallani, a 2-on már alig.

A két szomszédomat alig láttam még. Akik felől talán inkább jön a hang ők nem is magyarok, ázsiaiak és nem is beszélnek magyarul. A másik szomszéd pedig egy idős pár. Szintén alig láttam őket eddig. Így nem is tudom őket megkérfezni h mi lehet ez.

Volt rá példa, hogy éjfél után is hallottam ezt a búgást.

Mivel sosem laktam eddig panelben, így nem tudom h ez normális-e? Tehát lehetséges h ez a távfűtés valami velejárója?(mióta hidegebb van, azóta hallom) Mert pl itt van valami szivattyú a tetőn, vagy ilyesmi? Vagy a szomszéd csinál ilyenkor valamit?

Köszönöm a segítséget!

2018. okt. 27. 20:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Egyszeraz én valamelyik szomszédomtól is jött ilyen hang, de sosem jöttem rá hogy kitől és hogy mi volt az. De így pár év elteltével van pár tippem:

hűtőgép? fagyasztó? klíma amivel fűtenek? lélegeztető gép?

2018. okt. 27. 20:23
 2/12 A kérdező kommentje:
Míg írtam ezt a kérdést is zúgott, már nem. Mikor vége van egy kattanás is. Olyan mintha centrifuga lenne, de szünet nélkül kb egy órán át? Biztos nem. Illetve multkor direkt kimentem mikor nekem ment a mosógép. Közzel sem hallani ennyire a lépcsőházban. Inkább az ázsiai pár felől hallom. 20 körüliek lehetnek, egyetemisták azt hiszem. Az idôs pár felőli nappaliban alig hallani, inkább az ázsiaiak felől.
2018. okt. 27. 20:35
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
Vibrátor.
2018. okt. 27. 21:09
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Porszívó vagy légkondi.
2018. okt. 27. 21:28
 5/12 Miss Endzsi ***** válasza:
38%
Kutyadaráló
2018. okt. 27. 21:33
 6/12 anonim ***** válasza:
75%
Mielőtt a kérdező szövegének a végére értem volna, egy szivattyúra gondoltam a zaj okozójaként (távfűtés keringetőszivattyúja, nyomáskiegyenlítő szivattyú). Akár a lakások szellőzését biztosító ventilátor motorja is lehet. Ez akkor kapcsol be, ha valaki a wc-t elhagyja és bekapcsolja, illetve ha a konyha illatától akar valaki megszabadulni és bekapcsolja. Ez utóbbit találom legvalószínűbbnek, habár ez a ventilátor nem igen szokott hosszú ideig menni, hacsak más lakásban rá nem kattintanak ismét..
2018. okt. 27. 21:42
 7/12 Miss Endzsi ***** válasza:
84%
Végülis akkor lehet fürdőszobai páraelszívó is. Sokan állnak egy órát a tükör előtt, fürdenek ennyi ideig.
2018. okt. 27. 21:56
 8/12 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a páraelszívó, klíma nem lehet ennyire hangos.

Mikor a mosógépem centrifugált akkor kimentem a lépcsőházba, és nem hallatszott ennyire. Tehát lehet gondolni, ha ez a zaj a szomszédból jön, ott milyen hangos lehet!

De abban biztos lehetek, hogy nem a tetőn van valami szivattyú a fűtésnek? Vagy valami hasonló dolog? (Lift nincs)

Biztos hogy a szomszédból jön?

2018. okt. 28. 07:31
 9/12 anonim ***** válasza:

azt nem hiszem, kompresszorok, szivattyúk mindig alagsorban, földszinten vannak, nem a tetőn.

Én majdnem biztos vagyok benne, hogy egyik szomszédnak fürdőjében párátlanító ventillátor van beszerelve, ami kívűlről látszik ha az. Ha felkapcsolja a villanyt, akkor elkezd búgni, nálunk is van ilyen.

[link]

2018. okt. 28. 10:48
 10/12 anonim ***** válasza:
88%

Mosógépből sok típus van. Ha régebbi és ugrál mosáskor (nemcsak centrifugánál), akkor az is okozhatja. Esetleg lehet, hogy hozzáér valamilyen bútorhoz, az fixen tud kellemetlen hangokat generálni.

Viszont én is szellőző ventilátorra gondolok.

Panelekben hivatalosan nem kellene/lehetne, hiszen kürtő elven működik a szellőzés. Ennek ellenére láttam már pár helyen. Mivel a szerelő akna javarészt közös, ezért ez tud kellemetlen hangokat (és akár szagokat is) generálni. Értelemszerűen minél közelebb vagy a ventihez, annál hangosabb.

Mi téglában lakunk és csak az alsó/felsőkkel közös a szellőző csövünk, nem az egész házzal. A szellőző ventik gyári tartozékok, a fürdőben még is búgó hangot hallani, amikor közvetlenül alattam, vagy fölöttem valaki használja. Ha nagy a csend a lakásban, még a hálóban is hallom, aminek van közös fala a fürdővel. Mivel itt műanyag csőről beszélünk kevésbé kellemetlen, mint egy régi panelban lehet gondolom.

Megjegyzem, azért mert a lépcsőházban nem igen hallani a mosógépet, még lehet, hogy az alattad lakókat zavarja. :)

2018. okt. 28. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!