Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit lehet tenni ilyen esetben?

Mit lehet tenni ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Most költöztünk új lakásba most fizetnénk az első havi lakbért + rezsit. Jött a lakastulaj hogy fizessünk, elmondta hogy ugye x ezer a lakbér és akkor a rezsi pedig x ezer lett. Mondtam neki hogy rendben van akkor leszignoznam a számlát és akkor fizetünk, azt mondta nincs számla, de ezt az előző lakók is így fizették hogy leolvasták a villanyórát kivonták az előző oraallasbol és megszorozták x forinttal (ő mondta nekünk higy mennyivel kell megszorozni)

Na most ez szép és jó de ennyi erővel bármit mondhat... én úgy tudom mindenképpen kell lennie szamlanak, mi előző lakásunkban is az alapján fizettünk sőt másolatot is kaptunk.

Bármit mondtam neki mondta hogy nem nem ez így van az előző lakók nem problemaztak ezen és igenis fizessunk.

Ilyenkor most mi van? Ugye kell látnunk a számlát?

2018. okt. 24. 17:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nemtudom, ez számomra olyan hülyeség, felesleges bonyolítás. Nálunk úgy van, hogy a lakásra jönnek a csekkek, (a tulaj nevére, nem kell semmit a bérlő nevére íratni) amit én fogok, elmegyek és befizetgetem szépen. Minek kéne a tulajnak küldözgetni, miért kéretné a tulaj a saját lakcímjére azt, amit én fogyasztok, neki is felesleges köröket kell lefutnia miatta, ez a tulajnak is egyszerűbb.
2018. okt. 25. 13:37
 12/15 A kérdező kommentje:
Nekünk teljesen megfelelne mindkét megoldás, csak lenne valami kézzel fogható bizonyíték higy valóban annyit fizetunk mint amennyit kell.
2018. okt. 25. 14:39
 13/15 anonim ***** válasza:

De hát nem tudod megnézni mennyi az áram kWh ára?

Budapesten nálunk 38 FT egy kWh. Alapdíj sincs. Kérdez meg melyik szolgáltató van nálatok a tulajtól, utána számold ki:

[link]

Nem az ördögtől való, hogy bárki beszorozza a fogyasztását.

2018. okt. 25. 20:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Már miért kellene neked látni a villanyszámlát?

A villanyszámla ráadásul nem is mindíg a valós fogyasztás alapján jön, mert bár időnként leolvassák, a köztes értéket az elektromos művek becsléssel állapítja meg.

2018. okt. 29. 19:41
 15/15 anonim ***** válasza:
79%

A bérlőtől bekérem az óraállást, lejelentem a szolgáltatónak. A számlát vagy papíron vagy elektronikus úton én kapom meg, email-en átküldöm a bérlőnek, aki ez alapján fizet.

Így én biztos lehetek abban, hogy minden számla ki van fizetve, a bérlő pedig abban, hogy fillérre pontosan annyit fizet, amennyit fogyaszt.

Évek óta így csinálom, mindenkinek tetszett, soha semmi gond ebből nem volt.

2018. nov. 9. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!