Mit lehet tenni ilyen esetben?
Sziasztok.
Most költöztünk új lakásba most fizetnénk az első havi lakbért + rezsit. Jött a lakastulaj hogy fizessünk, elmondta hogy ugye x ezer a lakbér és akkor a rezsi pedig x ezer lett. Mondtam neki hogy rendben van akkor leszignoznam a számlát és akkor fizetünk, azt mondta nincs számla, de ezt az előző lakók is így fizették hogy leolvasták a villanyórát kivonták az előző oraallasbol és megszorozták x forinttal (ő mondta nekünk higy mennyivel kell megszorozni)
Na most ez szép és jó de ennyi erővel bármit mondhat... én úgy tudom mindenképpen kell lennie szamlanak, mi előző lakásunkban is az alapján fizettünk sőt másolatot is kaptunk.
Bármit mondtam neki mondta hogy nem nem ez így van az előző lakók nem problemaztak ezen és igenis fizessunk.
Ilyenkor most mi van? Ugye kell látnunk a számlát?
Te élsz az ő lakásában, ő az aki téged beengedett, amiért te fizetsz. Ő szabja a feltételeket. Ha nem tetszik, akkor menj el.
Szóval, ha aláírásoddal igazolod az óraállást, és a fizetést, addig nincs problémád, hiszen nem a te neveden van a számla. A bizalmatlanságnak itt, inkább annak a félnek van helye, aki számára vadidegen embert engedett be a lakásába.
Az is lehet, hogy bizonyos számláknál negyedéves elszámolások vannak, ugyanakkor ő havira leosztja, hogy a végén ne maradjon hoppon és nektek se kelljen valamikor sokkal többet fizetnetek, mint máskor.
Amíg az összegek reálisnak tűnnek és a mérő állást is együtt írjátok fel, addig nem feltétlenül gond ez szerintem. A szolgáltatók oldalán meg lehet nézni mennyibe kerül 1 m3 víz, egy kWh áram, stb. plusz azt is, hogy mennyi ezek mellé a szolgáltatási díj, így nagyon átverni sem tud, ha odafigyeltek.
Azért azt a tulajnak közölni kellett volna miből állapítja meg a havi rezsi dijat .Ha ez minden hónapban azonos,akkor mindenből annyit fogyasztok amennyit akarok .
A pontos elszámoláshoz viszont mutassa csak meg a mérő órán látható fogyasztást.
Nem ingyen laknak a bérlők,és nem tartoznak különösebb köszönettel,hogy ott lakhatnak .Félre értés ne legyen már .
Ilyenkor az van, hogy ha nem tetszik, akkor a szerződésben szereplő szankciók betartásával mész tovább.
Egyébként semmi susmus nincs ebben és bevett gyakorlat.
4 évig éltünk így az egyik bérelt lakásban, soha nem vert át a tulaj. Amikor rezsicsökkentés volt, még vissza is adott.
Elsőre persze kissé bizalmatlan voltam, de amikor a szolgáltatói kalkulációkkal nagysegrendben megegyezett a fizetendő összeggel több alkalommal, megnyugodtam.
a rezsi nincs benne a lakbérben, szóval nem a tulaj szabja a feltételeket. Nem fizetném azt a számlát, amit nem látok, hogy igaz-e? Legyen az általány vagy nem. Az hogy "reálisnak tűnik" meg egy vicc, egyik tulaj sem gondolhatja ezt komolyan.
"leolvasták a villanyórát kivonták az előző oraallasbol és megszorozták x forinttal"
Ez nonszensz, ilyen nincs. Te fizeted a saját rezsidet, kap a tulaj számlát, bizonyitania kell mit fizetsz, kulonben honnan tudod, hogy nem akar lehuzni...
Ha altalanyt fizet, azt is neked kell fizetni, az meg hogy az elozo alberlok mit hogyan csinaltak, nem rad tartozik.
A szerződésbe kellett volna beleírni, nem utólag kitalálni a részleteket.
Rengeteg elszámolás felmerül még, mindnél konfliktus lesz?...
6, hagyjad már, szerinted hol reális az, hogy a vízszámla kéthavonta hóvégén jön két nappal a fizetési határidő előtt, az eon egy hónappal korábban, a net szintén, a gázt kiküldik 4 hónapra előre átalánnyal.... ember legyen a talpán az a tulaj, aki minden alkalommal rohangál a bérlőjéhez számlát mutogatni, elszámolási időszakokat egyeztetni.
Sokkal egyszerűbb kiszámolni a víz, gáz, áram... átlagárát és fogyasztás alapján számolni, évi egyszer pedig elszámolni az esetleges különbözetet.
Teljesen jól működik.
Az meg nonszensz a gyakorlatban, hogy bízd a bérlőre az összes számla egyéni fizetését, esetleg még írasd is át mindet az ő nevére. Aki egyszer is megszívta ezzel, soha nem fogja ezt átadni.
Nem kell vizet fizetnünk, neki csak villanyt fizetünk. Internet külön nekünk jön azzal neki nem kel foglalkoznia. Csak villany van.
És én is úgy vagyok vele hogy persze lehet reális az ár, de akkor is olyat szeretnék fizetni amit látok hogy pontosan mennyi.
Előző helyen osszevarta a tulaj a számlákat és úgy fizettünk, mindent megmutatott és mindent aláírtunk. Igy aranyosan is volt, nem pedig mint itt hogy ha éppen nincs itt s tulaj csak ho végén fizetunk és nyilvan tobbet mert a fogyasztás is minden nappal több... szépen megjöttek a számlák, azt fizettük ki. Szüleim kiadják a lakásukat, ok meg másolatot is adnak a számlákról. Nem hasraütés szeruen beszoroztatjak a berlovel ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!