Bútorozatlan albérlet (ek) ben miért nem engedig az állattartást?
Bútorozott albérletben, ahol a tulajé minden bútor, ott természetesen megértem, hogy nem engedi, mert félti a bútorait (igazából azt sem értem meg, mert van kaució, és ha az elbérlő vállalja, hogy ha az állat (vagy ő maga) kárt okoz valamilyen szinten valamiben, akkor kiköltözéskor nem jár neki vissza a kaució, ha ezt vállalja az albérlő, akkor igazából ezt sem értem meg)
De mind egy, azt viszont végképp nem értem meg (és a kérdésem is erre irányul), hogy bútotozatlan lakásban, ahol a 4 fal van és semmi több, mindent én hozok magammal, minden bútort, mosógépet stb. ott miért nem engedik?
Csak mert 5 bútorozatlan albérletből 4-nél ekkor sem engedik.
21: Ez egy parazita hozzáállás. Milyen jogon követelőzöl?
Az az alaphelyzet, hogy senki nem köteles rendelkezésedre bocsátani a saját tulajdonát semmilyen feltétellel.
Senki nem köteles neked lakhatást biztosítani.
Hozzám maximum két aranyhal jöhet.
Meg kell értened, hogy az állatok jelenlétükkel zavarhatják a többi lakót, szőrük, tolluk, ürülékük, rágcsálásuk szennyezi és károsíthatja a falakat, a küszöböt, a szőnyeget, a parkettát, bármit. Nem hiszem, hogy hajlandó lennél fél évnyi lakbérnek megfelelő kauciót kifizetni, de valószínűleg ez sem lenne elég.
19-es válaszoló vagyok:
idősebb macskát talán még engednék.Sok ismerősöm tart macskát lakásban, jellemzően fiatal korukban volt velük lakást komolyabban érintő probléma. Egy szomszédomnak volt egy fiatal macskája, aki úgy gondoltam, hogy a gangos épületben szabadon tartja. Mindenkinek kaparta az üvegét, lekaparta az ablakokról a festéket, leszaggatta a szúnyoghálót. Ha résnyire volt nyitva az ablak belógott, bent tört zúzott.
Rágcsálókat nem engednék, van nyulam, tudom mire képes ha egy pillanatra nem figyel az ember.
Utolsó teljesen igazad van. 22 úgy csinál, mintha ingyen lakna valaki a bérleményben. Nekem a főbérlőm hasonló mentalitással bírt míg helyre nem lett téve. Átmászkált a lakásba mintha nem más fizetne neki hogy itt lakhasson nem is keveset, jött, ment pakolászott, gazolt a kertben, locsolta a füvet persze az én számlámra. Na nem mintha én nem locsoltam volna, nem nyírtam volna a füvet, csak mivel nem volt jobb dolga átmászkált. Nagy nehezen megértette, hogyha nem áll le ezzel akkor keresek másik lakást, ezt meg így hülye lesz bárki is kivenni, na meg magánlaksértés ha bemegy a más által bérelt lakásba.
Addig ő is abban a hitben élt szerintem mint 22 hogy örüljön ha valakinek hajlandó kiadni a lakását. Mintha a piac nem lenne tele drágábbnál drágább túlárazott lakásokkal :) Nem igen fogják fel a tulajdonosok, hogy van miből válogatni, sőt lassan jobban megéri felvenni hitelt mert olcsóbb a törlesztő mint a lakbér egy kis szutykos lyukért.
"Én nem kértem senkitől, hogy biztosítson lakhatást a számomra."
Dehogynem. Itt követelőzől vadidegenektől, hogy kisállattal adják bérbe neked, akik NEM KÍNÁLJÁK azt a szolgáltatást, amit igénybe szeretnél venni. Senki nem köteles ezt szolgáltatni. Az egy MÁS szolgáltatás, hogy embernek adni bérbe, mint hogy háziállatnak.
28. Sokkal több az olyan lakás ahol állat mehet, gyerek kizáró ok. Ezek szerint a gyerek nem ember? :D
Agyam eldobom komolyan a hozzád hasonló lakáskiadóktól. Neked nem az a bajod, hogy ember vagy állat költözik-e, pusztán képtelen vagy elfogadni a tényt hogy azokután hogy kiadtad neked semmi jogod beleszólni normál esetben hogy ki mit csinál ott (persze azon túl hogy betartja a házirendet azaz nem rongál, stb.) Aki háziállattal vagy gyerekkel érkezik ugyanúgy köteles betartani, te magát a tényt nem tudod kezelni hogy valaki szélesebb körű szolgáltatásra vágyik mint amit te tudnál az elveid alapján nyújtani.
De kérlek egy dolgot magyarázz már el nekem! Sok a bútor nélküli/részben bútorozott albérlet (szintén horribilis áron). Persze persze tudom sokaknak van saját bútoruk, de sok esetben pl egy részben bútorozott lakásnál ha nekem van mosógépem de épp az van a lakáshoz is akkor tegyem a sajátomat ahova akarom, ami ott van a lakás része így marad a lakásban. Azaz egy állat nem mehet, mert nem annak adod ki a lakást, de a bútoraimat (már ami nincs a lakásban) vigyem ha le akarok ülni/akarok hűtőt/akarok szőnyeget, de egy kutyát nem lehet vinni. Ennyi erővel nem a bútoroknak adod ki, tehát ha kutya se mehet akkor kutya kötelességed egy alaposan kifestett, bútorozott lakást a bérlő rendelkezésére bocsátanod, hisz egy hotelszobába sem lehet bevinni kutyát, ugyanakkor csilivili, felszerelt ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!