Bútorozatlan albérlet (ek) ben miért nem engedig az állattartást?
Bútorozott albérletben, ahol a tulajé minden bútor, ott természetesen megértem, hogy nem engedi, mert félti a bútorait (igazából azt sem értem meg, mert van kaució, és ha az elbérlő vállalja, hogy ha az állat (vagy ő maga) kárt okoz valamilyen szinten valamiben, akkor kiköltözéskor nem jár neki vissza a kaució, ha ezt vállalja az albérlő, akkor igazából ezt sem értem meg)
De mind egy, azt viszont végképp nem értem meg (és a kérdésem is erre irányul), hogy bútotozatlan lakásban, ahol a 4 fal van és semmi több, mindent én hozok magammal, minden bútort, mosógépet stb. ott miért nem engedik?
Csak mert 5 bútorozatlan albérletből 4-nél ekkor sem engedik.
Mi egy olyan lakást vettünk, amiben egy kiskutya lakott.
Minden ajtóból megevett egy jókora darabot...
A kaució semmire sem elég.
Az meg, hogy vállalja, hogy fizet minden kárt... ja, csak ha mégsem (már pedig nem fog), akkor nem lehet kiperelni belőle és ha mégis, akkor is csak évek alatt.
Jah hát nem mindegy persze, hogy az illető sintértelepet akar vagy egy kutyát.
Nekem sohasem volt kutyám de most őszintén mi olyat tud csinálni, amit ki kéne perelni az albélőből, vagy tönkre menne a lakás? Lehugyozza a falat, meg összeszarja a szőnyeget? Festés kárpitcsere megvan egy havi kaukció árából.
Az ember b...ssza tönkre a környezetét, nem az állat. Nézz körbe a bolygódon amelyiken élsz...
Egy alberlő le fogja lakni a lakásokat, ha kiadod, ezt fogadd el, vagy hagyd üresen.
Az, hogy valaki kutyával megy, attól még simán lehet, hogy 100x rendesebb lesz mint aki egymaga.
Mert itt az EMBER a szar, nem a kutya...
14: "Lehugyozza a falat, meg összeszarja a szőnyeget? Festés kárpitcsere megvan egy havi kaukció árából."
Hol élsz te, mekkora az a kaució (nem KAUKCIÓ)? Szétkapart ajtóval mi van? Darabja 40.000.
Persze, hulladék az emberiség, oké, de alapesetben egy ember nem szarja és hugyozza össze a lakást, ha igen, ott már baromira nagy a baj. És nem mindegy, hogy 5-10 év alatt lakják le a lakást annyira, hogy festeni kelljen, vagy fél év-év alatt. Ne beszéljünk már hülyeséget. Ha igénytelen a lakó akkor ki kell tenni egy hónap után, de ez azért már előre szokott látszani.
Az állat, főleg kutya, macska csak kertes házba való. Szerintem az nem szereti az állatokat, aki egy zárt szobában tartja őket, hiszen egy kutyának így az élettere le van zárva. Egy kutsának, macskának a szabadban, meg az ólban a helye, de nem egy panellakásban.
Persze pl. akváriumi állatokat lehet tartani. Mondjuk aki egy aranyhalat akar tartani, azt a lakástulajdonos sem kifogásolná.
Már hogy engednék.
Át veszi azt a kutya húgy és szar szagot minden, még a falak is .
Azt nem lehet eltüntetni utána csak ha lefosztod a vakolatot.
Kutyás albérlőm volt.
A kutya kirágta a díszes szegélyléc alját, szétrágta a lépcsőt és a korlátjait. Széthugyozta a padlót, olyannyira, hogy cserélni kellett, mert már újracsiszoltatni sem lehetett. Ha jól emlékszem még a fal is meg volt rágva. A bútorokon nem sok kár esett.
Rengeteg meló volt megcsinálni ezeket, a kaució közel nem fedezte. Bár már nem adom bérbe a lakást, ha egyszer mégis úgy alakul, biztos nem adom ki állattartónak, pedig nekem is van kutyám.
Kisállattal rendelkező lakónál adott esetben irgalmatlan károk keletkezhetnek.
El kell fogadni, hogy az a tulaj, aki nem szeretne minden bérlő után komplett lakásfelújítást finanszírozni (amiért természetesen nem lehet elég kauciót kérni), az sem gyermeket, sem állatot, sem egyetemistát nem enged be a lakásba.
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!