Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Külföldön sem lehet kirakni...

Külföldön sem lehet kirakni az albérlőt hogyha nem fizeti az albérleti díjat?

Figyelt kérdés
Vagy ez csak egy magyar kuriózum?
2018. okt. 8. 18:25
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Én úgy tudom hogy külföldön még rosszabb.
2018. okt. 8. 18:41
 2/9 anonim ***** válasza:
59%
Idehaza is ki tudod hajítani simán - jó ügyvéd kérdése az egész. Persze anélkül nehéz.
2018. okt. 8. 18:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Második - egy évig nem.
2018. okt. 8. 18:54
 4/9 anonim válasza:
84%
Kizáratod az áramot,vízet,fűtést magától elmegy.
2018. okt. 8. 19:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Angliában kétféleképpen zajlik.

Ha hivatalos úton ügynökségen keresztül bérel valaki ingatlant, és mondjuk 3 hónap után nem fizeti az albérleti díjat, akkor az ügynökség, és az ingatlan tulajdonosa bírósághoz fordulhat a nem fizetett albérleti díj és egyéb költségek behajtása miatt. Mivel az ügynökségen fél vagy max. 1 éves szerződést írnak, így a szerződés lejárta után bármikor ki lehet tenni a nem kívánatos albérlőt.

Ha valaki magánúton adja ki a lakását akkor ő csak annyit tehet ha az albérlő nem fizet, hogy bírósághoz fordul, és kényszer kilakoltatást kér. Utána kérheti az elmaradt összegek behajtását.

Sokan visszaélnek azzal, hogy nehéz őket kitenni. De előbb-utóbb kirakják őket, a tartozásuk emelkedik, és azt behajtják.

2018. okt. 8. 19:05
 6/9 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom, mit értesz külföld alatt. Több mint 190 ország van a Földön, és mindegyiknek megvannak a maga szabályai. Nincs olyan, hogy "külföldön". Konkrét országok vannak.
2018. okt. 8. 19:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én kiköltözési záradékkal kötöm minden esetben a szerződést, ennek előnye, hogy bíróság nélkül végrehajtható.

Egy esetem volt összesen, amikor erre szükség lett volna, de megoldottuk saját hatáskörben.

2018. okt. 8. 19:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ahogy a #7-es írja. Közjegyzővel kell íratni a szerződést. Egyetlen havi elmaradás esetén is ki lehet simán azonnal tenni, ha úgy írtátok!
2018. okt. 9. 00:01
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én adok ki több ingatlan. Rettegésben tartom őket. Különálló lakásnál feltöltőkártyás áram van, amit nem töltök fel, ha nem fizet.

Családi háznál, ha szobát bérel, lekapcsolom a villany internet és kábeltévé szolgáltatást. Külön lekapcsolhatóvá alakítottam át mindent.

Ha ez zavarja őt, akkor jelzi, hogy hozná a pénzt és elnézést kér, amiért megcsúszott és nem jelezte előre.

Második ilyen után lapátra kerül.

Ezeket a feltételeket előre elmondom. Aki ilyennel akar játszani, az ki sem veszi.

2018. okt. 12. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!