Szerintetek 1,5 millió Forint elég arra, hogy külön költözzek anyáméktól? Nyertem szerencsejátékon, és minél előbb le szeretnék válni tőlük.20 F
És hol van a lakás?
És munkád van?
Mielőtt lépsz gondold át.
Helyedbe befektetném azt a pénzt.
A szüleidnek pedig ha fizetsz jelképes havi kesst, békén hagynak.
Nálam is az volt. Annyi hogy az elején alig 1000ft ból nyomattam felfele a pénzt alkotásaimmal.
Pár hónap alatt tudtam kézbe adni nekik 50-et mellette pedig tovább ügyködtem.
Eleinte leszóltak, kinevettek...
Mostanra pedig távol vagyok tőlük itthon alkotgatva.
Amikor pedig pénz miatt keresnek visszaadtam ugyanazokat a lekezelő mondatokat s hozzá tettem, hogy oldjad meg te is, ahogy én.
Pénz miatt már ember számba vettek... Azelőtt pedig a transzi húgomat dicsőitették (aki drogozott, lopott, hazudott)...
De ha külön is mész pl 3-4hónapra s beforgatod valamibe a pénzed, amiből van bevételed úgy is jó.
Csak pl szülők mellett kevesebb megy el a megélhetésre, de te tudod.
Azt is megsúgom, nem olyan sok az az 1.5mill
Egyszerre a magyar mindennapokhoz képest soknak látszik, de nem az!
A sok okos meg irogatja a lakás vételt, de azt fenn is kell tartani.
Neked per pill nem jövedelmező az a lépés.
Ha albiba is mész pl átlag 50ezer/hó
+rezsi legyen pl 40ez
+közös költség 2000
+havi alap dolgok kaja normális étkezés/főzéssel 50ez (rendelt kaján élve több lenne)
+mindig kell gyógyszer/tisztálkodás/vegyszer -> alja ha olcsó gyógyszer akk kb 8ez
+kötelező TB 8ez
és sehol nincs a nasi, ruházat, közlekedés(autó/busz stb), gondolom ha van bankkártyád az junior, nekem 24éves kortól kellett fizetni a havit rá (tény kevesebbet, mint a többi csomagnál.
Netán becsúszik egy fog probléma (felénk egy gyökérkezelés 45ezernél kezdődik),
A lakásban biztos lesznek olyan dolgok amin alakítani akarsz vagy csak egy kényelmes ágyat stb...
Olcsón nézve is meghaladja a 150ez-t/hó.
De ez csak egy kb számolás, lehet találsz valamit olcsóbban, de lehet másból pedig drágábban jössz ki.
Pl gőzöm sincs tudsz-e főzni xD
Mirelit és kaja rendelés drágább.
Exemnek fele annyi pénze ment el kajára amikor ott voltam 2 főre xD
Szval az az 1.5millád durván 9-10 hónapra elegendő saccra.
Ami nem olyan sok.
Nah meg a kikapcsolódások s a pia/cigi sehol, már ha igényled.
Még mindig azt mondom fontold meg mit szeretnél :)
Tegyél le esetleg egy jó szakmát pl informatika vagy hasonló témában, ezekre mindig is lesz kereslet a modern világban vagy kutasd fel önmagad s mit is vállalnál be szívesen, mint munka/hobbi.
Fektess be önmagadba s életbe.
Lehet ez egy jó esély az élettől, mint kezdés.
Világot nem váltod meg ebből, de elindulhatsz egy úton, ahol jobb s többed lehet. Rajtad áll.
Sok ember kezéből kifolyik a nagy semmibe, mert nincs tisztában önmagával s nem gondolkodik.
Gondolom még nem igen voltál távol a szülők gondoskodó kezei alól szabadon.
Naaagyon sok mindennel nem vagy tisztában ^^
S én csak átlagos gyorsan kipattanó dolgokat írtam le, ami a felnőtt élet része.
Ha nem tudod mit hogyan s nincs megfelelő bevételed elmondom milyenné válhat az életed:
Egy ku&*€* nagy szopássá xD
Bocsi a kifejezésért :')
Csak eszembe jutott az első kirepülésem anno 19évesen xD , ráadásul külföldre.
Nah azóta minden egyes kisebb nagyobb tervemet is 20X átgondolom, leírom, informálódok s nézem azt mi a célom. Legyen az csak egy nyaralás vagy új projekt.
12#-es voltam.
"Egy 15 éve üzemelő boltot fogunk átvenni..."
Mert most kezdett el olyan rosszul menni, hogy eladják.
Gondosan átalakítani nagy figyelemmel a termékkört, hogy újra felíveljen a forgalom!!!
Drukkolok.
Te aztán nem lacafacázol!:D
5 nap alatt bérelt lakás, vállalakozás indítása, ....
Ha mindezt alaposan átgondolva teszed és szakértőkkel is megbeszélted a vállalkozást, megnézted a helyzetüket a NAV-nál, akkor gratulálok!
Ha nem, akkor óvva intelek a kapkodástól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!