Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Véleményetek, tapasztalataitok...

Véleményetek, tapasztalataitok szerint Budapesten meg lehet élni 300-320 ezres fizetésből?

Figyelt kérdés

Két személynek összesen 300-320 ezres jövedelemből, két szobás (akár nappali + félszoba, akár két szoba) albérletben. Semmi különleges egyéb költségek (pl. bulizás, pénzszórás stb), csak alapvető költségek (ruha, ilyesmik).

Köszönöm a válaszokat előre is. :)

2018. aug. 29. 17:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
23%
Vegul is hajszold bele oket, aztan koppannak mikor a egy-ket honap utan nem lesz penzuk ho vegen, es fel ev mulva sem javul a helyzet. Az alberletarak igenis nonek, ezt el kell fogadni.
2018. aug. 31. 10:57
 12/16 anonim ***** válasza:

11

Kopj le rólam, azt sem tudod, miről beszélsz.

Íme 1398 db kiadó fővárosi lakás, max. 120 ezerig:

[link]

Ebből talán akad egyetlen, ami megfelel kezdetnek.

2018. aug. 31. 11:03
 13/16 anonim ***** válasza:
27%
Azt mondd meg kicsirigo, hogy ezek kozul hany darab masfel szobas van?:D Ne okoskodjal mar, masfel szobas lakas, ami nem putri helyen van, nem lepukkant mamabutorokkal van tele, 140-150rol indul.
2018. aug. 31. 14:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt próbálják udvariasan megbeszélni a kollégák, hogy megélni meglehet, csak lehet, hogy lejjebb kell adnod az igényekből.

Igazából az utcán is megélnek az emberek, most félre ne érts, ez egy nagyon sarkalatos példa.

Lehet, hogy egy 1 szobás lakással kellene beérni, hogy több maradjon a pénzetekből.

Én a legelején azt írtam, hogy szerintem nem. Jogosan lepontozták, mert igazából ennyiből nem állapítható meg, amit leírtál. Én személy szerint ennyiből nem próbálkoznék, mert szép, felújított lakás a vágyam, szeretnék megtakarítani és sajátot venni. Erre nem lenne elég.

Namost egyetemista koromban egyáltalán nem ez volt a követelmény, nem tettem félre egy vasat sem, sőt..., mégis tök jó volt.

Én pl. bútorozott albiban laktam, lehet, hogy nektek van egy csomó saját cuccotok és így találtok olcsóbb helyet.

Azt is írta valaki, hogy majd jól nem tudják fizetni és világvége. Hát, ha így van, mondjuk egy fiatalnál 20 évesen, na bumm, akkor mivan? Buknak egy kauciót, tanulnak egy leckét és máshogy próbálkoznak. Teljesen más a helyzet viszont mondjuk 2 gyerekkel meg egy felmondott vidéki albérlettel.

Teljesen felesleges összekapni, van, aki meg tud ennyiből élni, van, aki nem. Lehet, hogy szerencsésen választ albérletet.

Kérdező, több kérdés is volt már rezsivel stb.-vel kapcsolatban, azzal tudsz számolni. Szét tudsz nézni albi árak között. Tudsz számolni utazási költséggel. Valamennyire a kaja is megsaccolható (főleg, ha néhány hónapig írod a vásárlásaid költségét).

Hajrá, csak okosan!

2018. aug. 31. 15:11
 15/16 anonim ***** válasza:

Megélni meg lehet, csak nem lesz semmi tartalék.

Albérlet 150, 30-50 rezsi. Marad 100-120 ezer minden másra. Két havi bérlet 20 ezer, marad fejenként 40-40 ezer kajára. Ismerősöm most adott ki 1+fél szobás lakást, felújítva, Budai, jó környéken 150-ért, bútorozva.

Ha kicsit lentebb adják, vagy sikerül 120 környékén albérletet kifogni, akkor már egy fokkal jobb a helyzet. Persze tényleg nem mindegy, hogy fiatalok, vagy gyerek előtt álló család.

2018. szept. 1. 08:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Bár én az ilyen visszakérdezéseket sem értem, hogy háromszázból meg lehet élni? Nem. És három ötvenből? Ha azt mondják nem, akkor hirtelen jobban fogsz keresni? Vagy elég az aktuális minimum oszt jó napot?
2018. szept. 1. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!