Albérletben laktam 2 évig. Most elköltöztem de a főbérlő magyaráz, hogy rendetlenséget hagytam (ami nem igaz). Kötelességem nekem el takarítani?
Figyelt kérdés
2018. aug. 22. 12:28
1/8 anonim válasza:
Ha a szerződés nem tartalmazza, nem. Kiköltözés után már semmilyen jogviszonyban nem vagytok.
2/8 anonim válasza:
Általában az szokott a szerződésben rögzítésre kerülni, hogy ugyanúgy adod át a berleményt, mint ahogy átvetted.
3/8 anonim válasza:
Hogy vetted át a lakást?
Egyébként igen, ha kimész egy lakásból, azt kitakarítva hagyod el.
4/8 anonim válasza:
Illene azért kitakarítani magad után. Kiveve, ha úgy költöztèl be, hogy tiszta dzsuva volt. Bár én akkor sem hagynám úgy ott, de ez már más kérdés.
5/8 anonim válasza:
Szerintem akár kosz volt, akár nem, illik kulturált módon élni egy lakásban és kulturáltan elhagyni azt.
6/8 anonim válasza:
Illik. Bár egy ilyen suttyó úgysem ismeri ezt a szót.
7/8 anonim válasza:
Ha nem igaz tehát nincs rendetlenség, akkor mit akarsz eltakarítani?
8/8 Pipas Pisti válasza:
17. § (1) A szerződés megszűnésekor a bérlő köteles a lakást és a lakásberendezéseket rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a bérbeadónak visszaadni.
Ebbe beletartozik a rendrakás is.
Ha már kiköltöztél és a kauciót visszakaptad nem sokat tud tenni a főbérlőd, ha nem kaptad vissza a kauciót akkor a költségedre rendet rakathat. Ezt számlával kell igazolnia, és elszámolni a kaucióval.
Ha ezután is ellenkező állásponton vagytok (és mindketten jogképesek) akkor perelhettek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!