Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lakáskiürítési per mennyi...

Lakáskiürítési per mennyi ideig tart, illetve mekkora költséggel lehet számolni?

Figyelt kérdés
Albérlők nem fizetnek évek őta, a szerződés jogosan fel lett mondva, de nem költöznek ki. A jogszerűtlen megoldásokat ismerem (közműleállítások, ajtóelvitel stb.), de most kizárólag a jogi megoldás érdekel. Ennek időtartama és költségvonzata.
2018. aug. 16. 11:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen jogi megoldás a birtokvédelem megszüntetése, ami fél év, de mivel a nemfizető albérlők 99%-a fellebbez emiatt plusz év, összesen egy év. Utána polgári peres úton követelheted a kártérítést.
2018. aug. 16. 11:58
 2/17 anonim ***** válasza:
76%

Nem veszed észre hogy kitörölheted a feneked a joggal?

Még hány év kell hozzá?

2018. aug. 16. 12:20
 3/17 anonim ***** válasza:
96%

Már akkor amikor második hónapja nem fizettek, akkor közjegyzővel fizetési meghagyást kellett volna küldetni és ha azt nem fellebbezik meg 15 napon belül, akkor jogerőre emelkedik és lehet átadni a végrehajtónak, aki kiköltözteti őket kis időn belül.

Ha megfellebbezik (de milyen alapon tennék?) akkor utána bíróság és úgy kerül a végrehajtóhoz.

Már évekkel ezelőtt megoldódott volna a problémád.

2018. aug. 16. 13:21
 4/17 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk a közjegyző két darab kopasz kétajtós szekrény.

Utánna nem kell bajlódni a kilakoltatással..

2018. aug. 16. 15:04
 5/17 anonim ***** válasza:
16%
3.as ez csak akkor működik hogyha közjegyző hitelesítette a szerződést.
2018. aug. 16. 15:23
 6/17 anonim ***** válasza:

Nem igaz!

Amit mondtam tapasztalatból mondtam, mert végigcsináltam.

De elmesélném neked, hogy a magyar jog - szerintem nagyon helytelenül - a szóbeli szerződést is elismeri, amennyiben tanúkkal hitelt érdemlően bizonyítani tudod.

Fizetési meghagyást minden követelésre kiad a közjegyző, nem kell az általa hitelesített szerződés, mert neki az pénz, az ellenérdekű fél legfeljebb majd megfellebbezi, ha nem tartja jogosnak.

2018. aug. 16. 15:43
 7/17 anonim ***** válasza:
73%

Évek óta?

Nem tudom, milyen a lelki alkatod, de a saját kezemmel cibátlam volna ki őket a lakásomból két hónap után, nemhogy évekig eltartsam őket.

Pedig nő vagyok.

2018. aug. 16. 16:15
 8/17 anonim ***** válasza:
65%
#7 Egyetértésem! Végre egy bátor ember!
2018. aug. 16. 16:39
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, mi sem vagyunk gyávák, vagy fejre ejtettek, csakhogy a kérdés így szólt:

"...de most kizárólag a jogi megoldás érdekel."

2018. aug. 16. 16:50
 10/17 Estádio de Felchút ***** válasza:
43%

"a saját kezemmel cibátlam volna ki őket a lakásomból két hónap után"

Hogy aztán jogosan elvigyenek a zsaruk önbíráskodásért. Te ugye nem az az értelmes típus vagy?

Maga a per fél év, inkább egy év is lehet. Igen, jól sejted, koma. Szopóroller. De ilyen ez a popszakma.

2018. aug. 16. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!