Lakáskiürítési per mennyi ideig tart, illetve mekkora költséggel lehet számolni?
Nem veszed észre hogy kitörölheted a feneked a joggal?
Még hány év kell hozzá?
Már akkor amikor második hónapja nem fizettek, akkor közjegyzővel fizetési meghagyást kellett volna küldetni és ha azt nem fellebbezik meg 15 napon belül, akkor jogerőre emelkedik és lehet átadni a végrehajtónak, aki kiköltözteti őket kis időn belül.
Ha megfellebbezik (de milyen alapon tennék?) akkor utána bíróság és úgy kerül a végrehajtóhoz.
Már évekkel ezelőtt megoldódott volna a problémád.
Nálunk a közjegyző két darab kopasz kétajtós szekrény.
Utánna nem kell bajlódni a kilakoltatással..
Nem igaz!
Amit mondtam tapasztalatból mondtam, mert végigcsináltam.
De elmesélném neked, hogy a magyar jog - szerintem nagyon helytelenül - a szóbeli szerződést is elismeri, amennyiben tanúkkal hitelt érdemlően bizonyítani tudod.
Fizetési meghagyást minden követelésre kiad a közjegyző, nem kell az általa hitelesített szerződés, mert neki az pénz, az ellenérdekű fél legfeljebb majd megfellebbezi, ha nem tartja jogosnak.
Évek óta?
Nem tudom, milyen a lelki alkatod, de a saját kezemmel cibátlam volna ki őket a lakásomból két hónap után, nemhogy évekig eltartsam őket.
Pedig nő vagyok.
Hidd el, mi sem vagyunk gyávák, vagy fejre ejtettek, csakhogy a kérdés így szólt:
"...de most kizárólag a jogi megoldás érdekel."
"a saját kezemmel cibátlam volna ki őket a lakásomból két hónap után"
Hogy aztán jogosan elvigyenek a zsaruk önbíráskodásért. Te ugye nem az az értelmes típus vagy?
Maga a per fél év, inkább egy év is lehet. Igen, jól sejted, koma. Szopóroller. De ilyen ez a popszakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!