Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Van bármiféle jogalapja ehez?

Van bármiféle jogalapja ehez?

Figyelt kérdés

Béreltem egy lakást ingatlanoson keresztül. De gondok adódtak. A szerződést lezártuk, minden anyagi dolgot rendeztem. A kulcsokat leadtam. Most majd egy hónappal később azt mondják hogy a kaució nem jár vissza mert szerződést szegtem. Mert a lakás nem olyan állapotban van mint mikor átvettem. Nem készült állapotfelmérés sem pedig leltár. A lakást nem is tettem tönkre. Nem is értem mire fel mondja ezt. Mikor a kulcsokat átadtam majd egy hónapja, nem éltek kifogással. Meg sem tekintették a lakást. Ezzel lezártnak tekintettem a dolgot. Most mégis variálnak. Tehát lezárt szerződés. Nincs semmiféle előtte-utána állapotfelmérés. Van így bármilyen jogalapja visszatartani a kauciót?

A válaszokat köszönöm.

2018. aug. 8. 16:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
De ezt most nem értem. Ha már egy hónapja azt mondod hogy lezártátok az ügyet akkor mért nem akkor kérted vissza a kauciót? Ezt mind ott helyben kellett volna elintézni, így egy hónap után már nehezebb erről beszélni, hiszen azóta akár más is tehetett kárt a lakásban, illetve futhatsz a pénzed után...
2018. aug. 9. 15:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem stimmel a sztori, ezeket a kulcsvisszaadás pillanatában kell rendezni.
2018. aug. 9. 15:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Ingatlanoson keresztül intéztem. Ő intézte az új bérletet is. Bíztam benne mikor mondta hogy van egy kis átfutási idő míg a közműveknél utána jár hogy van-e hátralékom. A kaució az ingatlanosnál van letétben. Azt mondják nem jár vissza mert szerződést szegtem, nem festettem ki. Holott ez nincs a szerződésben. Gondolom a szerződés szegés komolyabb vád és nem bemondás alapján megy. Én szeretném polgári peres eljárásra terelni a dolgot. Nem tudja bizonyítani hogy joga lenne a kaucióra. Semmilyen állapotfelmérés nem volt amire hivatkozhatna.
2018. aug. 9. 16:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyre kevésbé hihető és életszerű, találj ki valami mást.
2018. aug. 9. 22:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez baromság. A közműveknél nem tud egy ingatlanos utánajárni hogy az albérlőnek van-e tartozása. Kiköltözéskor kell a közmű órákat leolvasni és összevetni a befizetett számlákkal, azokon is szerepel az óraállás hogy meddig van befizetve, a különbözetet pedig levonni a kaucióból és visszaadni a maradék kauciót ha nem történt károkozás.

Ha igaz a sztori akkor a kérdező csúnyán hagyta átverni magát, mert mindezt kiköltözéskor, személyesen kellett volna megbeszélni és lerendezni, ugyanott a szerződést is meg lehetett volna nézni hogy mi van benne, benne van-e hogy ki kell festetni vagy nem. Valószínű hülyének nézik a kérdezőt és ezért akarják visszatartani a kauciót, de mondom, ez így egy hónappal a kiköltözés után már eléggé

veszett fejsze nyele.

Polgári pert ezért nem érdemes indítani, hiszen bizonyítani nem tudsz semmit, tehát hogy visszaadták-e a kauciót, kifizetted-e egyáltalán a bérleti díjat stb.

2018. aug. 10. 09:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindenről amit befizettem van papír. A kaució és annak átadása is a szerződésbe van foglalva. Kaptam átvételi elismervényt is. Szóval nem papírok nélkül akarok akciózni. Egyszerűen csak azt hittem becsületesek.
2018. aug. 10. 12:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha van papir akkor fenyegesd meg őket és egyeztess egy időpontot amikor megnézitek hogy mi van a szerződésben.
2018. aug. 10. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!