Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyi lenne a reális bérleti...

Mennyi lenne a reális bérleti díj? Hol hirdessem meg?

Figyelt kérdés
Örököltem egy 43 nm-es lakást, Budapesten, a Jászai tér mellett a Hollán Ernő utcában. Másfél szobás, jó állapotú, közel van mindenhez. 175.000 forintért adnám ki (plusz rezsi, kk, net tv), hol találok külföldieknek hirdető oldalt?
2018. aug. 4. 18:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Egyébként meg ha az agyad is akkora lenne, mint amilyen a pénzigényed, akkor lehetne annyi eszed, hogy aki külföldön dolgozik, az nem Budapesten fog lakni. Ennyit erről.

Ha meg turistaként jönnek, akkor meg csak alkalmi időre veszik ki, egy-két hétre, de nem hónapokra.

Van elég szálloda, panzió, amely elég igényes. Na a külföldiek oda mennek, nem hozzád...

2018. aug. 8. 13:08
 12/19 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez nagyon nem igaz, Budapesten rengeteg külföldi dolgozik multiknál, hosszú távú kiküldetésen (minimum 2-3 év), szép pénzekért, és a cégek fizetik a szállásukat is, tehát nekik pont hogy van pénzük az ilyen drágább albérletekre is.
2018. aug. 8. 13:22
 13/19 A kérdező kommentje:
Hagyjad, ő a faluból nem látja. Mellesleg 600 eur/ho bérleti díjért is van érdeklődőm, nemhinném hogy gond lesz.
2018. aug. 8. 14:45
 14/19 anonim ***** válasza:

#12 Akkor te nagyon el vagy tájolva. Pont hogy menekül innen már szinte mindenki.

Melyik külföldi olyan hülye, hogy idejön multinál dolgozni, nevetséges.

A multik is csak azért léteznek nálunk, mert itt olcsó a munkaerő. Két dolog lehetséges: Ezt valaki vagy átlátja, vagy hülye...

13-as kérdezőnek meg: Hát igen, hinni azt sok mindent lehet. Csak amikor majd pórul jársz, és több milliós adósságod lesz a közüzemi számlán, mert nem fizették a bérlőid, kipaterolni meg nem tudod őket, akkor majd visszaemlékszel arra, amit én itt mondtam.

Igérni sok mindent ígérnek, aztán pár hónap, vége mindennek.

Akkor majd annak is örülni fogsz, ha a lakásodat áron alúl el tudod adni, mert terhelt...

Le lesz lakva a lakásod, ha fel volt újítva.

Tapasztalatból mondom, jobban jársz, ha visszaveszel a pénzigényedből, mert ha luxus módon van felújítva, az elkérhető reális bérleti díj max. 120 eFt, amit hosszú távon is lehet tartani.

De ez is inkább két embernek ideális. Egy embernek csak speciális esetben.

Gondolkodjatok végre egy kicsit, hogy milyen kiadásai vannak egy háztartásnak, egy főre pl.:

bérleti díj: x eFt.

rezsi: 20 eFt (átlagban, 1 főre)

internet-tv előfizetés: 10 eFt.

Bkv Bérlet: 10 eFt.

Koszt: 60 eFt. (napi 2 eFt-al számolva).

Ez összesen: 100 eFt+bérleti díj.

Ha a bérleti díj 120 eFt, akkor ez 220 eFt.

Tehát nettóban minimum ennyit kell keresnie annak, aki ezt fenn tudja tartani. Ez bruttóban 330 eFt-ot jelent havonta.

Ha 175 eFt a bérleti díj, akkor bruttó 413 eFt.

Hol keresnek ma ennyit az emberek? Talán egy kezdő mérnöki fizetés megközelíti ezt.

De akkor ebbe még nincs benne az, hogy senki nem akar megrohadni egy sz(a)ros albérletben élete végéig.

Szóval a tartalékolásra és pluszt kell számolni.

Úgyhogy számoljatok, mielőtt hülyeséget beszéltek!

2018. aug. 8. 16:17
 15/19 anonim ***** válasza:

12-es vagyok. Utolsónak: multi esetében nem a Tesco-t meg Aldit és társait kell érteni, hanem pl. SSC-ket (keress rá googleban h shared service center), tehát pénzügyi szolgáltató központokat, ahová felsőfokú végzettségű embereket és legalább egy, de nem ritkán két idegennyelvet beszélő szakembereket keresnek.

A legtöbb ilyen cégnél a felsővezetés külföldi (hogy a vállalati kultúrát otthonról hozzák), de gyakran még a sima csoportvezetők se magyarok. Illetve nagyon szívesen foglalkoztatnak külföldi munkavállalókat, mert nyilván azok beszélnek idegen nyelvet... Ez csak egy cégnél több tucat, vagy akár több száz munkavállalót jelent, ők hosszú távú kiküldetésen vannak, családostul jönnek évekre, és kapnak havi külön fizetést csak azért, mert itt vannak Magyarországon kiküldetésen és nem otthon dolgoznak.

Én az egyik ilyen ssc indiai multi pénzügyi osztályán dolgozom, tehát látom hogy hogy mennek itt a dolgok. Az én főnököm is indiai, havi nettó 700 ezret kap azért mert Magyarországon van kiküldetésen (ebben benne van a lakhatási támogatás, tehát az albérlet is), emellett kapja a rendes indiai fizetését, tehát azt amit akkor kapna ha otthon dolgozna, persze a kinti fizetés nem sok itthonra levetítve de azért az is még plusz pénz.

Namost ezt a havi 700 ezret ő osztja be magának, tehát bérelhet belőle havi 100-ért, de akár 300-ért is albérletet, vagy lakhat egy havernál is ha akar, szóval pl. a kérdező lakása simán beleférne neki anyagilag. Emellett csak érdekességképp írom h fizetik a gyerekének az angol nyelvű magániskolát, ami kb 1 millió Ft/félév, nem viccelek... és itt a nagy hátterű multi cég a biztosíték, hogy egy ilyen bérlő nem fog lelépni fizetés nélkül, nem akar balhéba keveredni, hiszen akkor kb örökre búcsúzhatna az európai beutazási engedélyétől, hiszen az ilyenek nagyon nem akarnak idő előtt hazarepülni és itthagyni a jól fizető zsíros kis állásukat. Ennyit erről, remélem ezek után kicsit más színben látod azt hogy Bp-en milyen külföldiek dolgoznak, és akkor én még csak egy szektorról beszéltem, amire én rálátok, de van ezenkívül még rengeteg.

2018. aug. 8. 17:44
 16/19 A kérdező kommentje:
Utolsónál a pont, nehogy azt higgyétek, hogy mindenki sz***s 200.000ért dolgozik.
2018. aug. 8. 19:13
 17/19 anonim ***** válasza:

15-ös, amit írsz, totál hülyeség. Ezt neked beetették a buta agyadba, vagy fizetnek azért, hogy ezt terjeszd. Nevetséges, bármelyik legyen is.

Jobban tennéd te is, ha magadba szállnál egy kicsit.

Bár a mai szintű népbutítás nyomása alatt még az is nagy dolog.

A vitát részemről lezárom, mert értelmetlen és valóságot nélkülöző válaszokra reagálni felesleges.

Ha a kérdező is ugyanolyan buta marad a még gazdag fejével, akkor hajrá.

Csak annyit, hogy ami hamar jön, az hamar is megy... Mert ennyit elkérni olyanért, amiért nem dolgozott meg, nagy szélhámosság.

A baj persze az, hogy a pesti ember ilyen. 80%-a szélhámos, akinek nincs bőr a pofáján.

No comment, majd az élet visszaüt...

2018. aug. 8. 22:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Utolsó tök vicces vagy. Én itt dolgozom tehát nem kamuzok, de higgy amit akarsz, a te ügyed.
2018. aug. 9. 09:22
 19/19 A kérdező kommentje:
Sikertelen pronyó logika: aki többet keres mint én, az kamuzik.
2018. aug. 9. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!