Nincs pénze a tulajnak visszafizetni a kauciót. Ilyenkor mi a teendő?
Augusztus elsejével szeretnék kiköltözni az albérletből, viszont a tulajdonos teljesen le van égve, nekem pedig a 80 ezer Ft-nyi kaució kellene. Ígérgetett, hogy írjunk papírt arra, hogy amint lesz (augusztus vége felé) pénze akkor visszafizeti, én viszont nem vagyok hajlandó várni.
A kauciót elsősorban el sem költhette volna, mivel azt arra az esetre kellett volna magánál tartani hogyha bármi kárt teszek az ingatlanban.
Tisztában vagyok azzal, hogy fizetési meghagyás a legegyszerűbb, de ha nincs miből behajtani, azaz le van égve akkor hogyan fogom tudni visszakapni a pénzem? Mit gondoltok mi a legmegfelelőbb módja annak, hogy visszakapjam?
Ejnye. Van ingatlana(ha az övé,de másét nem igazán szokták bérbeadni.Vagy kivenni...) Tehát van vagyona. Tehát nincs leégve. Tehát be lehet hajtani tőle.
Ha van fizetése akkor a végrehajtó abból is tud vonni.Ha nincs és jogos a követelésed akkor végső soron elárverezhetik a tulajdonait(ha más nincs akkor az ingatlant). A befolyt összegből meg kifizetnek téged. Meg a többi jelzálog jogosultat meg egyéb végrehajtási joggal rendelkezőt. A maradékot meg odaadják neki. Lesz pénzed, neki is. Csak ingatlana nem,amivel átverhet másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!