Szerintetek lehetséges lenne így megélni?
Kérlek ne hurrogjatok le azonnal, sosem laktam még albérletben, nem tudom, hogy pontosan hogyan mennek a dolgok. Most végeztem az egyetemen, de szeretnék még egy egy éves képzést megcsinálni, az azonban önköltséges, így nem jár mellé kollégium sem abban a városban, ahol tanulok (Veszprém). Össze szeretnék költözni a barátommal egy albérletbe (a szüleim heves tiltakozása ellenére), de nem tudom, hogy képesek lennénk-e megélni így. Ugye így nem valószínű, hogy számíthatnék a szüleim pénzügyi támogatására, tehát mindenképp találnom kellene egy munkát Veszprémben (most nyáron dolgozok, igyekszem gyűjteni, de nem keresek sokat). A barátomat valószínűleg támogatnák pénzzel (és ő is fog dolgozni a nyáron), de mindenképp dolgozni szeretnénk mindketten, hogy ne tőlük függjünk. Azonban nem tudom, hogy két kezdő fizetésből, tanulás mellett meg tudnánk-e élni így. (ha egyáltalán találunk munkát) De mindenképp szeretnék elköltözni otthonról és együtt lakni a barátommal.
Minden segítséget köszönök!
21/L (a barátom 22/F)
Előbb fix munka kellene, amig nem tudjátok mennyi állandó bevételetek lesz, semmi értelme ezen agyalni.
Albihoz kezdésnél min 2 havi kauciót le kell tenni, meg nem árt legalább 2 havi lakbér+rezsi tartalék baj esetére.
"ő is fog dolgozni a nyáron" július van, 1.5 hónap van a nyárból...
Én sem szeretnék más diákokkal összeköltözni.
Igen, tudom, hogy nincs sok hátra a nyárból, de eddig vizsgáink voltak, és most kapott állást a barátom.
Ha valakinek van valami jó ötlete, hogy hogy lehetne megoldani ezt a helyzetet, kérem segítsen.
Sajnálom, hogy ez történt veled.
Velem szerencsére nem történt ilyesmi, de szeretném végre elkezdeni a saját életemet, és fel kell készülnöm rá, hogy nem fognak anyagilag segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!