Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A bérbeadók miért ijednek meg...

A bérbeadók miért ijednek meg és zárkóznak el azonnal, amikor megtudják ezt?

Figyelt kérdés

Nyugdíjas édesanyámmal és pár hónap múlva tizennyolc éves lányommal keresek albérletet, de amint ezeket az információkat közlöm érdeklődés közben, az addig teljesen barátságos, készséges bérbeadók teljesen bepánikolnak. Ma volt több ember, aki kapásból ki is nyomott, amint közöltem, hárman vagyunk, és milyen korúak.

Ez miért okoz ekkora hátraarcot a részükről? Én eddig olyanról hallottam, hogy a sok gyerekes vagy kicsi gyerekes párokkal szemben vannak fenntartásaik.

2018. jún. 11. 21:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
91%
A 20-as válaszló leírta a lényeget, zöld pacsi.
2018. jún. 12. 10:09
 22/27 anonim ***** válasza:
35%

#17 "A bérbeadó fizet az ingatlanosnak, nem a bérlő." Elnézést, én úgy tudtam, hogy az fizet neki, aki megbízza. Pl. megbízhatom azzal, hogy adja el a lakásomat, és akkor én fizetek neki, vagy megbízhatom azzal, hogy keressen nekem megfelelő lakást, és ebben az esetben is én fizetek neki. Elnézést, ha ez nem így működik, ebben az esetben én is megtudtam valami új dolgot az oldalon.

"Pedig ez a topic arról szól, hogy segítsünk, mert nem találnak albérletet és nem értik az okát. Pont." Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy még korábban válaszoltam a kérdező konkrét kérdésére is, szerintem elég korrekt volt a válaszom, noha pl. a 6-os és a 20-as válasza jobb, valószínűbb.

Nem tudom, miért kell hőbörögni, én csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy nem feltétlenül van szükség ingatlanosra. Én ha el akarnám adni a lakásomat és újat venni, biztos, hogy nem hívnék hozzá ingatlanost. Ugyanakkor másnak szíve joga ingatlanossal keresni/hirdetni. Egyébként még annyit tennék hozzá, hogy ha pl. az a gond, amit a 6-os vagy a 20-as írt, akkor hiába lesz a történetben ingatlanos, akkor sem biztos, hogy talál a kérdező olyan bérbeadód, aki nem gondolja problémásnak az anyagi helyzetüket.

2018. jún. 12. 10:18
 23/27 anonim ***** válasza:
86%

19: Azért ez ma már nem teljesen így van. Van egy masszív réteg, aki egyszerűen jobban szeret bérelni, és megvenni mástól a lakáskezelés, lakáskarbantartás munkáját, nem maga vesződni vele. Főleg ugye vidékről van szó, ott 60-100 000 Ft-os havi díjról beszélünk, sokaknak megéri, ha a jövedelmének ez csak a negyedét teszi ki maximum.

Én a kiadó lakásainkat sokkal komplexebbre tuningolom fel pl., mint a sajátomat.:) Ez azért könnyebb is, mert nem lakott lakást jóval könnyebb fejleszteni, mint lakottat.

Otthon csak álmodozom róla, hogy lesz új redőny, meg festés, ha olyan állapotok lesznek, hogy át tud jönni a lakáson a redőnnyel 2 ember, meg ki bírom pakolni a szobát, meg portalanítani a könyvesfalat - a nem lakott lakásnál ez nem kérdés, hogy megvannak ezek, mire kiadom, és tip-top, és 5+ évig nem kell fejleszteni.

2018. jún. 12. 13:09
 24/27 anonim ***** válasza:
24%
21: Én is leírtam éjjel, de töröltette a kedves 70%-os válaszoló, aki választ ugyan nem adott a Kérdezőnek, csupán azért jött, hogy abba belekössön, amiket én írtam.
2018. jún. 12. 13:10
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

24: én meg leírtam a 22-es válaszban, hogy már válaszoltam a kérdezőnek. Nem azért jöttem, hogy a válaszodba belekössek, hanem adtam korábban egy választ a kérdésre, és jöttem olvasni a további válaszokat. Én nem akartam kötözködni. Te írtad, hogy jelentettél. Hát akkor én is téged. Ennyi. Viszont a 22-es válaszom elején általam is felvetett hiányos tudásomra azzal kapcsolatban, hogy ki fizet az ingatlanosnak, igazán adhatnál valami választ. Mármint hogy tényleg én tudom-e rosszul? Szívesen elismerem, hogy igen. Viszont azt fenntartom, hogy nem biztos, hogy kérdező jól jár egy ingatlanossal, ettől a válaszomtól függetlenül természetesen megpróbálhatja.

Kérdező, majd írhatnál, hogy hogy állsz a lakáskereséssel.

2018. jún. 12. 13:19
 26/27 A kérdező kommentje:
#19 - Jogos, speciel neki kifejezetten magasnak minősül a nyugdíja, de ugye ezt a hirdetések feladói nem tudhatják.
2018. jún. 12. 16:22
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Énszerintem is 19-es világította meg a lényeget!

Hozzátéve még, hogy te, kérdező, akinek 18 éves lánya van, szintén nem vagy már fiatal, remélhetőleg vagy 20 évet ledolgoztál már.

Tehát kettőtöknek (édesanyád + Te) együttvéve sem sikerült sok év munka után sem egy saját lakást vennetek. A bérbeadók attól tartanak, hogy lumpen, soha nem dolgozó emberek vagytok, akik értelemszerűen hosszú távon nem lesztek fizetőképesek.

Félre ne érts, én nem azt mondtam, hogy ti ilyenek vagytok, csak azt mondtam, ezt tételezhetik fel rólatok a bérbeadók, amikor menekülőre fogják.

2018. jún. 13. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!