Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A bérbeadók miért ijednek meg...

A bérbeadók miért ijednek meg és zárkóznak el azonnal, amikor megtudják ezt?

Figyelt kérdés

Nyugdíjas édesanyámmal és pár hónap múlva tizennyolc éves lányommal keresek albérletet, de amint ezeket az információkat közlöm érdeklődés közben, az addig teljesen barátságos, készséges bérbeadók teljesen bepánikolnak. Ma volt több ember, aki kapásból ki is nyomott, amint közöltem, hárman vagyunk, és milyen korúak.

Ez miért okoz ekkora hátraarcot a részükről? Én eddig olyanról hallottam, hogy a sok gyerekes vagy kicsi gyerekes párokkal szemben vannak fenntartásaik.

2018. jún. 11. 21:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%

10: Ne haragudj, akkor mi áll a hirdetésben, ha sem az ár, sem a nm nem?...

Egy hirdetés így néz ki pl.:

alberlet.hu-ról:

[link]

ingatlan.com-ról:

[link]

Hogy a rákba találsz olyat, amiben semmi adat nincsen??

2018. jún. 11. 22:47
 12/27 A kérdező kommentje:

Az árat bele szokták írni, de nem egy olyannal találkoztam, hogy telefonban más árat mondott, mint amit a hirdetésben leírt, ezért szoktam külön rákérdezni.

Én jófogáson keresgélek, a lányom végigböngészte a megyében a facebookos csoportokban a hirdetéseket, anyukám meg buszozgatott és kérdezősködött.

2018. jún. 11. 22:51
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

:) Én sosem keresnék ott. A fenti 2 linket ajánlom.:)

Vagy ingatlanirodán add le az igényt, és majd ők megkeresik a megfelelőt.

2018. jún. 11. 22:53
 14/27 anonim ***** válasza:
75%
#13 hagyjuk már az ingatlanirodákat, a mai világban egy átlagos magánszemély könnyedén tud hirdetés feladni vagy keresni különböző internetes felületeken.
2018. jún. 11. 23:04
 15/27 anonim ***** válasza:
70%
14: A Kérdező az ellenkezőjéről számolt be...
2018. jún. 11. 23:13
 16/27 anonim ***** válasza:
40%
#15 az,hogy pár bérbeadó bunkó a kérdezővel, az még nem jelenti azt, hogy nem sikerül magától találni albérletet. Azt javaslod, hogy még fizessen egy ingatlanosnak is, aki ráadásul közel sem biztos, hogy hozzáértő módon végzi a munkáját.
2018. jún. 11. 23:26
 17/27 anonim ***** válasza:
58%

"az,hogy pár bérbeadó bunkó a kérdezővel, az még nem jelenti azt, hogy nem sikerül magától találni albérletet."

Pedig ez a topic arról szól, hogy segítsünk, mert nem találnak albérletet és nem értik az okát. Pont.

Magyarázhatsz bele mást, de nem sikerült nekik.

2018. jún. 12. 00:36
 18/27 anonim ***** válasza:
7%
Egyébként jelentettelek.
2018. jún. 12. 00:38
 19/27 anonim ***** válasza:
98%
Bérbeadóként szólok hozzá: a nyugdíjas anyukád miatt ijednek meg. Nyugdíjas korra már ledolgoz az ember egy egész életet, és addigra már azért az emberek többsége összehozza a sajat fedelet a fejük felé. Furcsán hat a szemükben, hogy a te anyukádnak ez nem sikerült. Félnek, hogy végleg a nyakukon ragadtok. A bérlet mind a bérbeadó, mind a bérlő szemében átmeneti megoldás. Mindkét fél tudja, hogy a bérlő valamikor tovább fog állni. A bérlők többsége igyekszik saját lakásra gyűjteni. A magyar nyugdíjak kicsik, feltételezik, hogyha anyukád eddig se tudott félrerakni, ezután se fog. Attól.tartanak, hogyha gondok lesznek a fizetéssel, akkor hogy fognak tudni benneteket kirakni. Egy idős nyugdíjast nem szívesen rak ki senki, de azért másnak a rezsijét se fizetik szívesen. Márpedig a magyar nyugdíjból albit is fizetni, akkor még kevesebb marad... Sajnos, elég negatívan hat, hogy egy nyugdíjas nincs saját kuckója. Azt feltételezik, hogy rosszul gazdálkodott a jövedelmével, vagy nagyon kis jövedelme van/volt, azért nem tudott nyugdíjas korára lakást venni. Bármelyik is, az ezzel járó gondokat nem szeretné senki a nyakába venni.
2018. jún. 12. 06:32
 20/27 kovpet ***** válasza:
25%

# 16: Az fizet, aki kapja a pénzt. Ez itt a bérbeadó.

Ha a bérlőnek kellene fizetnie, akkor ne tegye, az átverés lesz, nagy valószínűséggel.

2018. jún. 12. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!