Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Beköltöztünk és büdös a víz?

Beköltöztünk és büdös a víz?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztünk be az albiba,nagyon jó kis hely,jó az elhelyezkedése,mindenhez közel van,a havi bérleti díj sem annyira eget rengető,azomban van egy nagy probléma,mégpedig víz..Büdös,posvatt,pöce szagú,egyszerűen gyomorfogató a szaga,nagyon rossz beleszagolni,már-már rosszul vagyok tőle,az ízén nem annyira lehet érezni,de gusztusunk nincs ahhoz,hogy így megigyuk a vízet.Gázzal melegedik fel a víz.Azt tudjuk,hogy egy jó ideje már nem volt használva a lakásban a víz,mi vagyunk az első lakói mióta eladták ezt a házat,egy vízvezeték szerelő ismerősünk azt ajánlotta,hogy folyassuk a vízet amennyit csak lehet és tekerjük le a bojler hőfokát és így kimegy ez a büdös szag a rendszerből mivel valószínűleg a vízcsövekre is lerakódhatott ez a "baktérium"..Kérdem én,meddig folyassuk a vízet,esetleg várjuk meg amíg kijön a bérbeadó és intézkedjen ő?
2018. jún. 3. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Az összes csapon nyugodtan folyasd a forró vizet egy 10 percen keresztül, utána ugyaneddig a hideg vizet is. Ezt akár meg is ismételheted.
2018. jún. 3. 14:08
 2/9 A kérdező kommentje:
És ez segíteni fog?Ez a 3. nap,hogy itt vagyunk,folyattuk már avizet,fürödtünk is,de semmi változás.
2018. jún. 3. 15:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha csak 1órára zárom el a vizet akkor is retkes ha újra megnyitom. Folyassátok.
2018. jún. 3. 16:03
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
ez a bérbeadó dolga! szóljatok neki és csinálja meg mivel övé a ház!
2018. jún. 3. 17:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket,amúgy kb. fél évet állt benne a rendszerben a víz..
2018. jún. 3. 19:04
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Sajnos itt a rendszert fel kell tölteni erősen klórozott vízzel.Ez vonatkozik a bojlerre is.Ezt kel hagyni,hogy álljon benne,hogy a vízköves lerakódásokból is kiölje a baktériumokat.Ez után át kell mosatni a sima csapvízzel és kész.Szerintem itt a légionella baktérium szaporodott el a pangó vízben.Ez a faj ellenállóbb mint más baktériumok.A csapvíz klórtartalma kevés ahoz,hogy elpusztítsa.Itt csak a nagyon erős klórozás segít csak.

A még a teljes rendszer nem lesz kezelve,addig folyathatod a vizet ,még az folyik az idő végezetéig.A vízkőben megtelepedettek újból gyorsan el szaporodnak.

2018. jún. 3. 21:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen én is erre gondoltam,a vízvezeték szerelő is mondta,hogy felesleges annyiszor folyatni meg még inkább felmelegíteni..Szóltunk a bérbeadónak,intézkedik és szerez vízvezetékszerelőt is. :)
2018. jún. 4. 08:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért legionellával ne dobálózzunk, az durva lenne.

Ha 10-15 perce vízfolyatás (teljesen nyitott csapokkal, hogy minél nagyobb nyomás legyen), levett szűrőkkel nem hoz eredményt, akkor érdemes szakembert megbízni a hálózat fertőtlenítésével. Azért kell ehhez szakember, mert a gerinc hálózatba semmilyen esetben sem folyhat vissza az elegyből!!!

Ne igyátok meg, egyébként nagy baj nem lehet belőle.

2018. jún. 4. 19:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Inni megittuk tea formájában,a napokban érkezik a szakember,már kifolyattunk 2 köbméter vizet a semmire.
2018. jún. 5. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!