Mit lehet tenni, ha büdös a lakás?
Otthonról menekülve a barátommal albérletbe költözök össze egy hónap múlva. Az albérlet nekem tetszene, kicsit régies stílusú (egy öreg hölgyé volt régebben), csak annyi baj van vele, hogy nagyon rossz a szag bent. Meg lehet szokni, egy kicsit állott, régies szag. Régi téglából épült társasházról van szó, gondolom, egy tisztasági festés ráférne a falakra, meg talán a szőnyegekből jöhet ez, de nem csak a mi lakásunkban, a lépcsőházban is érezni ezt a régies szagot.
Itthon semleges szag van, ha hazajövök a barátomtól, érzem a hajamban, a párnámban ezt az állott szagot. Attól tartok, hogy ha beköltözök, a ruháim át fogják venni ezt a szagot, és amikor szeptemberben kollégiumba költözök, oda magammal viszem, és szeretek mindig illatos lenni.
Erre tudtok valami megoldást?
Azt kell kideríteni, mi az a szag. Ha csak ápolatlan a lakás, akkor egy nagytakarítás fertötlenítéssel és alapos festés, meg naponkénti szellöztetés után eltünik.
Ha a falak nedvesek és emiatt dohos, penészes, akkor nem lehet vele semmit tenni.
"Otthonról menekülve a barátommal albérletbe költözök össze egy hónap múlva."
Oks. És gondolod, hogy jövő nyáron lesz hova hazamenned a koleszból?
Rá kell jönni a szag forrására:
- csatornaszag?
- penészes fal?
Ha ezek nem, akkor a lakástextil, a burkolat és a bútorok őrik a szagot.
Nagymosás (függöny, szőnyeg, falvédő) és kárpittisztítás, vagy mindezek lecserélése lenne a feladat, de nem a Tiétek, hanem a bérbeadóé!
Én megmondanám, hogy büdös van, és csak akkor veszem ki a lakást, ha ezeket megoldotta.
Ne költözz be oda!!
Ahol állott dohos szag van, ott penész van. Attól soha nem szabadulsz meg, viszont folyton beteg leszel.
Keressetek egy rendes lakást, inkább legyen kisebb, ami nem penészes.
7. A bérbeado kirohogne mert talal olyat aki kiveszi sorban allnak most 1 nap alatt adtam ki a nagyi lakasat kb 30 an hívtak azonnal foglalt az 1.
Kérdezőt én értem nekünk volt egy ilyen lakásunk ráadásul 1. Kerületben azt hittük egy álomhelyen lévő álomlakás csak fel kell újítani. Nem volt penész de megis büdös volt lakasban is lépcsőházban is régi szag. Teljes felújítást kapott új csempe kád konyhabútor festés minden és a szag nem mult el teljesen, szerintem ez benn van mélyen a falakba. És még az hogy a szellőzés rossz az ilyen régebbi házakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!