Ha albérletben vagyunk, akkor kinek jár a gázártámogatás?
Ez tök ugyanaz, mint amikor jön egy számlaelszámoló. Mi mondjuk mindig számla alapján fizettünk, távhősök voltunk. Amikor nyár végén jött az elszámolás, mindig mínusz 15-25 ezerben voltunk, vagyis ennyivel többet fizettünk az év során. Ezt nekünk a lakás tulajdonosa mindig "jóvá írta" a következő havi elszámolásban, vagyis ennyivel kevesebbet kért lakbérre, rezsire.
Áramnál ugyanígy.
Szerintem itt is ez a helyén való, de ez a szitu így alaposan meg van bonyolítva.
Mindenesetre a helyzeten szerintem nem változtat, hogy úgy etikus, ha "áthárítják" a használóra. Az más kérdés, hogy egyértelműen annak jár, akinek a mérő a nevén van.
A tulaj viselkedése,abszolut nem korrekt,nyerészkedni akar.
Ezt a 7 válaszoló is nagyon jól látja .Ha átalány van ,akkor adja át a kiküldött csekket,majd befizetitek.Ha költöznétek,ha másol nem is,de a szolgáltatónál megvan,honnan kell a gázfogyasztást számolni .
De térjünk a lényegre .A kormány a februári hideg miatt adta a 12 ezer forintos segitséget .Ehhez semmi köze az előző havi fizetéseknek .A fogyasztók ti voltatok,gyakorlatilag is,független attól ki nevén van az óra .A tulaj a gázfogyasztás jogát is átadta,ti viselitek a költségeit,de a haszna is benneteket illet meg,most az adott kedvezményre gondolok .
A szolgáltató 12 ezer ft ot jóvá ir,gyakorlatban ez azt jelenti a tulajnál átalányban,ha 6000 ezret fizetne ,akkor neki a következő 2 hónapban nem kell fizetni.
Tőletek meg ugyanakkor bezsebeli az adott fogyasztás árát.
.Ha februárban költöztetek volna oda,ez a kedvezmény akkor is megilletne bennetek .Azt gondolom néhány válaszolónál értelmezési gondok vannak .
A tulaj biztos fideszes.Nem a Szarka utcában van ez a ház is ?
A gázár támogatás a fogyasztót illeti meg. Itt a fogyasztó pedig az, aki ott lakik és a gázt használja. Érdemes minden bérbeadóbak átgondolni, hogy amikor a rezsicsökkentést bevezették páran próbáltak variálni, de azután egyértelműsítették, hogy az bizony nem úgy van, ahogy páran gondolták.
Ezt úgy írom, mint bérbeadó. Eszembe sem jut ezt lenyúlni a bérlőktől. 12000HUF, ha pedig kiderül, akkor abból komoly gondok lehetnek, mert a kormányzati cél lesz (családok támogatása) a döntő és nem az ilyen-olyan fogalom magyarázat: én szerződtem a gázosokkal, én vagyok a fogyasztó stb.
Amúgy meg: 17. * Felhasználó: aki földgázt vagy vezetéken keresztül PB-gázt saját felhasználás céljára vásárol.
A rezsi hogy lenne már a bevétele?
Azt sosem kell adóbevallásban feltüntetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!