A lakas tulaja tovabbra is fizettetne velem a berleti dijat ilyenkor mi van? (Bovebben)
Egy honap a felmondasi ido. En egy honappal a kikoltozes elott felhivtam a tulajt megbeszeltem vele hogy kikoltozok. Szoban megegyeztunk azt mondta rendben van stb csak keressek a helyemre valakit. Meg mondtahogy nem kell irasban felmondani a szerzodest eleg hogy szoltam. Kerestem is a helyemre mast de nem erdekelt vegul senkit (amit meg is ertek). Most viszont hogy eljott a kikoltozes ideje a tulaj nem fogadja el mert nincs uj lakoja. En meg nem adtam irasba idoben hogy felmondom a szerzodest.
Mit tehetnék? Csinalhatom hogy megirom a felmondast es ugy datumozom amikor valojaban telefonon szoltam? vegulis azota nem volt itt a tulaj ugyhogy nem tudtam volna neki odaadni.
Hogy szerintem van e az üzletben korrektség? Van. Lehet. Persze. De ez max a legjobb barátnak van fenntartva. Amúgy sem arra céloztam, hogy nem lehetnek korrektek az üzletfelek hanem arra, hogy az üzlet papírokkal és aláírásokkal működik! Ha tetszik ha nem. Sok olyan eset van, hogy "de szóban megállapodtunk" vagy "aláírtam de nem olvastam el" meg "elolvastam de nem értettem". Ezért ne vegyük el a kérdezőtől a tanulságot! Még fontosabb mint az esetének kimenetele. Ami engem illet elolvastam volna mit írok alá és tudnám mit vegyünk bele. A szóbeli után meg írtunk volna papírt róla, de a kérdező sajnos nem. Itt a tanulság a legfontosabb mert a kérdező nem elég ha ezt megoldja valahogy, de ha nem tanul belőle később akár még nagyobb bajba keverheti magát.
A kérdezőnek meg amúgy irány egy ügyvéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!