Ha lenne egy lakásod, hogyan és milyen feltételekkel adnád ki?
Pl.:
1. Hogyan hirdetnéd meg? Mit írnál bele? Gondolok itt olyanra, hogy gyermek és állat kizáró ok stb.
2. Hogyan választanád ki a megfelelő albérlőt? Hogyan "küldenéd" el azt, aki nem szimpatikus? Hogyan ellenőriznéd le, hogy tényleg fizetőképes-e?
3. Milyen kérdéseket tennél fel a potenciális albérlőnek?
4. Írnátok e szerződést vagy nem? Ha igen, mit írnál a szerződésbe kb?
5. Emelnél e évente albérleti díjat és azt belefoglalnád e a szerződésbe?
6. Bejelentenéd e a Nav-nak?
7. Te fizetnéd e a közüzemi számlákat vagy a bérlő?
8. Bármi ami még eszedbe jut szívesen meghallgatom.
Kérem, csak azok írjanak, akik ki is adnák. Azoknak felesleges írni akik szerint hülyeség és problémás az albérlettel foglalkozni.
1-es kiegészítenélek:
A közjegyzői szerződésben szerepelnie kell egy ügynevezett "Kiköltözési/kilakoltatási nyilatkozat/záradéknak", amit szerződésen belül, külön aláír a bérlő, különben ennek hiányában marad a bírósági procedúra, ha nem hajlandó kiköltözni.
"Pici állatka,kutya,macska kárt nem csinál."
Aha, persze.
Egy cuki kis cicával költözött be egy csaj egy évre.
A macska szerintem rendszeresen szanaszét, többek közt a parkettára pisilt.
Mikor kiköltözött, és a kauciót is visszaadtam már, akkor derült ki, hogy őrületes macskahúgy szag van az egész lakásban. Mindent elkövettem a szag megszüntetése végett, de nem sikerült.
Még takarító vállalat is mosóvíz visszaszívós technolgiával többször is feltakarította.
A macskahúgy szag maradt.
Gondolom a pisa befolyt a parketták közé, és a fa beitta.
Na ekkor értettem meg, hogy annakidején miért ment állandóan a füstölő, amikor a megbeszélt időpontra megérkeztem.
Újra kellett parkettáztatnom az egész lakást.
Az életben többet állatot tartó bérlő nem lesz, az holtbiztos! Drágán megfizettem a tanulópénzt.
kollégám gyerekének adtam ki a lakást. szerződést magunk között írtuk, adózok utána. mivel megbízható ismerős így nem aggódok :)
egyébként én is közjegyzőnél kötnék szerződést ismeretlen ember esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!