Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha lenne egy lakásod, hogyan...

Ha lenne egy lakásod, hogyan és milyen feltételekkel adnád ki?

Figyelt kérdés

Pl.:

1. Hogyan hirdetnéd meg? Mit írnál bele? Gondolok itt olyanra, hogy gyermek és állat kizáró ok stb.

2. Hogyan választanád ki a megfelelő albérlőt? Hogyan "küldenéd" el azt, aki nem szimpatikus? Hogyan ellenőriznéd le, hogy tényleg fizetőképes-e?

3. Milyen kérdéseket tennél fel a potenciális albérlőnek?

4. Írnátok e szerződést vagy nem? Ha igen, mit írnál a szerződésbe kb?

5. Emelnél e évente albérleti díjat és azt belefoglalnád e a szerződésbe?

6. Bejelentenéd e a Nav-nak?

7. Te fizetnéd e a közüzemi számlákat vagy a bérlő?

8. Bármi ami még eszedbe jut szívesen meghallgatom.

Kérem, csak azok írjanak, akik ki is adnák. Azoknak felesleges írni akik szerint hülyeség és problémás az albérlettel foglalkozni.

2018. febr. 7. 15:37
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
Szerződést közjegyzőnél kell îrni,mert csak az ő szerződésével lehet 30 nap alatt kiköltöztetni a bérlőt szerződésszegés esetén.Ügyvêdnél kötött szerződéssel hosszú peres évek várnak rád.Pici állatka,kutya,macska kárt nem csinál.
2018. febr. 7. 15:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

1-es kiegészítenélek:

A közjegyzői szerződésben szerepelnie kell egy ügynevezett "Kiköltözési/kilakoltatási nyilatkozat/záradéknak", amit szerződésen belül, külön aláír a bérlő, különben ennek hiányában marad a bírósági procedúra, ha nem hajlandó kiköltözni.

[link]

2018. febr. 7. 16:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Én jófogáson hirdettem meg, az érdeklődőket szimpátia alapján "szűrtem", egy jó szakmával rendelkező srác lett a befutó, a hirdetésben nem írtam bele a kizáró okokat, de telefonban rákérdeztem, állatot, dohányzást kizártam, gyerekes nem jelentkezett, mert pici a lakás. Természetesen kötöttünk szerződést, ügyvéd írta. A lakbéremelést belefoglaltuk (évente lehet), még nem emeltem, meg nem is tervezek, mert jó bérlőm van. Adózok természetesen, én fizetem a számlákat és nekem fizeti a bérlő.
2018. febr. 7. 16:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Én közjegyzőnél írnám a szerződést és adóznék. Állat kizárva gyerek nem. A lakásban dohányzás tilos. A számlákat én rendezném
2018. febr. 7. 17:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Pici állatka,kutya,macska kárt nem csinál."

Aha, persze.

Egy cuki kis cicával költözött be egy csaj egy évre.

A macska szerintem rendszeresen szanaszét, többek közt a parkettára pisilt.

Mikor kiköltözött, és a kauciót is visszaadtam már, akkor derült ki, hogy őrületes macskahúgy szag van az egész lakásban. Mindent elkövettem a szag megszüntetése végett, de nem sikerült.

Még takarító vállalat is mosóvíz visszaszívós technolgiával többször is feltakarította.

A macskahúgy szag maradt.

Gondolom a pisa befolyt a parketták közé, és a fa beitta.

Na ekkor értettem meg, hogy annakidején miért ment állandóan a füstölő, amikor a megbeszélt időpontra megérkeztem.

Újra kellett parkettáztatnom az egész lakást.

Az életben többet állatot tartó bérlő nem lesz, az holtbiztos! Drágán megfizettem a tanulópénzt.

2018. febr. 8. 13:08
 6/8 anonim ***** válasza:

kollégám gyerekének adtam ki a lakást. szerződést magunk között írtuk, adózok utána. mivel megbízható ismerős így nem aggódok :)

egyébként én is közjegyzőnél kötnék szerződést ismeretlen ember esetében.

2018. febr. 8. 14:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Vácon-n van egy házam, állandóra nem adom ki, intim búvóhelyként üzemel, 2-3órától-1-2napra szokták kivenni max, de mióta beindult a bolt, ott tartok, hogy 2-3 hétre előre mindig be van táblázva, még a fizetett takarítónőmmel együtt is jóval több bevételt ternel, mintha csak úgy kiadnám.
2018. febr. 13. 12:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Cégen keresztül adnám ki, a többi az ő dolguk.
2018. febr. 14. 03:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!