Tulaj nem írta alá a felmondási szerződést, ügyvédhez menne, bővebben lennt?
Múltkor kijelentette a tulajdonos,hogy valószinű mennünk kell innen. Utána láttuk,hogy hirdeti eladóként a lakásunkat. Jöttek vevők megnézni. Így mi jeleztük neki,hogy nem maradunk köszönjük szépen,kerestünk mást. Múltkor felhivtam,hogy jöjjön aláirni a szerződést,amin konkrét dátumok nem szerepelnek. Tisztában vagyunk az egy hónapos felmondási idővel,mi mégis mondtuk,ha lehetne akkor 4-én mennénk is! Ő mondta,hogy 10-én,de ez kevés határidő neki,mert nem tud mást keresni. Én megmondtam neki,hogy ne haragudjon,múltkor ő szólt,hogy lehet mennünk kell,nekünk ez hosszútávon nem megbizható igy. Szóval,vita lett a vége,flegmán beszélt velem,amit én nem toleráltam,mondtam jó akkor 10-e,ahogy ő akarja. A papírt nem volt hajlandó aláirni,hogy kérelmezzük a felmondást,pedig azt a dátumot irjuk rá akkor,amit megbeszéltünk kiköltözésne. Pár órával később idehozott két csávót,és megmutatta nekik a lakást,akik megkérdezték tuti költözünk-e,mert ők kiveszik akkor 10.-ével. Mondtam igen,szeretnénk menni!
Tulajnak is mondtam,hogy mivel vasárnap iderángat két embert,nem hagy nyugton minket,akkor tényleg legyen 10-e ,és csak a 10 napot,plusz a rezsit fizetem ki neki,a kauciót meg kérjük vissza,mivel kárt nem okoztunk! Mondtam akkor irjuk meg a papirokat,erre nagy fellengzősen,nem,ő ügyvédhez fordul. Ilyenkor mit akar ügyvédhez fordulni? Ő mondta elsőre a 10.-ét,ő nem élt a jogával,hogy egy hónapot még maradjunk,sőt a kaucióból akart levonogatni,ami tisztán benne van a szerződésben,hogy se rezsire,se albérletre nem vonható le a kaució! Mivel mi nem mondtuk,hogy nem fizetjük ki nem is értem. Eleinte is megkért minket,költözzünk be 4 nappal előbb,ennek semilyen anyagi vonzata nem lesz,ismétlem semilyen,ő kérte.... elseje helyett 26. Következő hónapban a rezsit 26-tól számolta,jó oké legyen,mi használtuk el,persze. Most meg ezen akadtam ki,hogy ő kitalálta,mi 26-26 ig fizetünk,tehát nekem most kéne fizetnem neki 80.-at. Nem! Ezen lett a vita,meg még a stilusán... Tehát ez a vége,hogy ő 10-étől kiadja a lakást,viszont ügyvédhez akar menni... Nem értem minek? Én szóban szóltam neki,nem szegtem ezzel szerződést,hogy kértem tőle,hogy 4-én mehessünk el. Nem kényszeritettem,nem fenyegetőztem,ő flegmázott,és szólogatott be. A lakásban olyan hideg van sokszor fagyok meg,nem müködik rendesen a wc,volt olyan,hogy egy random napon bekopogott,kinyitottam pizsiben,meg se kérdezte bejöhet-e csak rámnyitotta az ajtót és bejött a lakásba. Nem egyszer fordult elő hogy csakúgy bekopogott és bejött a lakásban,mert kölcsönkéregetett valamiket. Idejött,a páromat az egy szem szabadnapomon ugráltatta,ezért meg azért... A felettünk lévő lakók alól eladta a butorját,majd egy lomizott kakiit hozott ide,azonban levinni,felszerelni nem segített,csak belepofázni. Ezek már csak mellékes infók.. De a lényeg,valaki tudja,miért is akarna ügyvédhez fordulni? Mi az hogy én fel akarom mondani a szerződést,ő meg elutasítja és flegmán elsétál? ..... Köszi a válaszokat.
Egyebkent benne van,hogy amennyiben bérlő mond fel,a tulaj kerhet egy hónapot.
Ha a tulaj mond fel én kérhetek 2 hónapot.
Támadjon,nyilván ha nem fizettem,akkor nem laktam volna itt 3 hónapot :D Ez logikus... Benne van a szerződésben az is,ha nem fizetek 8 napon belül hello. :D
Beszéltem már ügyvéddel,ő javasolta ezeket,hogy a számla hiánya stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!