SOS kérdés lenne, hogy aki Budapesten lakik a Villányi úton, mennyire zajos?
Zúzottköves pálya van, olyan, mint a nagyvasútnak, ezeken halkabban mennek a villamosok, mint ott, ahol nagypaneles vagy RAFS, tehát ahol "süllyesztett" és a közúti forgalom is mehet rajta.
Én amúgy villamosvonalon lakom, az 1-esen ugyanolyan típusú villamosok járnak - észre se veszed.
Köszönöm a válaszokat!
Voltam a kérdéses lakásban, valóban nem a villamos hangja a legzavaróbb, hanem az autóké! A Villányi út-Budaörsi út találkozásánál van, iszonyú magas forgalommal. Közvetlenül az ablak alatt ráadásul lámpa (ahol az autók megállnak és újraindulnak két percenként), villamos- és buszmegálló. Becsukott ablaknál nem volt vészes, de kinyitva... Pedig vasárnap kora délután volt, mégis folyamatos volt a forgalom, mi lehet itt hétköznap reggel és munka utáni órákban... Az ablakot pedig nem lehet csukva tartani állandóan, akárhogy is, főleg, hogy délnyugati fekvésű a lakás, szép fényes, de cserébe olyan hőség lesz benne nyáron minden este szerintem, hogy nem hiszem, hogy csukott ablak mellett meg lehetne benne maradni éjjel. Szóval sajnos a nem felé billen a mérleg, pedig már nagyon bíztam, a lakás maga nagyon szép. Egy hónap múlva szülök, vészesen fogy az idő, és már elfáradtam az albérlet keresésben, de költözni muszáj sajnos még szülés előtt. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, kedvesek vagytok!
Utolsó: persze, amíg pici addig a porszívóra alszik el, de hamar megnő, egy 2-3-4 éves vagy ovis-iskolás gyereket már zavarhat a nagy zaj, persze mindenhez hozzá lehet szokni.
Mindenesetre én biztos nem költöznék ilyen forgalmas utcára néző lakásba, se gyerekkel, se gyerek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!