Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » SOS kérdés lenne, hogy aki...

SOS kérdés lenne, hogy aki Budapesten lakik a Villányi úton, mennyire zajos?

Figyelt kérdés
Pici babával költöznénk oda, de ott megy a 17-es, 61-es villamos, a ház előtt. Még sosem laktam ilyen közel a villamoshoz, nem tudom mennyire zavaró a zaj? Nem fog állandóan felébredni rá a pici? Nagyon sürgős lenne, mert ma döntenünk kell. Köszönöm!

2018. jan. 28. 14:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan nem ott, hanem a Múzeum körúton laktam, de ott is villamos megy pont a ház előtt: hát észre lehet venni, rezonálnak az ablakok. De egy idő után úgy hozzászoktam, észre sem vettem. De ez is olyan, hogy ki mire érzékeny, én a közlekedés egyenletes zajait teljesen figyelmen kívül tudom hagyni, míg egy játszótér mellett hamar idegösszeomlást kapnék az összevissza sírás-sikoltozástól. Mások meg fordítva. Egy kisbaba nem hiszem, hogy felébred a villamos döcögésétől.
2018. jan. 28. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor laktam egyik mellékutcájában, manapság is aránylag gyakran járok arrafelé. A villamos okozta zaj nem jelentős, a fokozódó személyautó forgalom már zavaróbb a kipufogógázok miatt, de még mindig viszonylag csendes környéknek minősül, viszonylag jó levegővel. Az élelmiszer beszerzési lehetőségek már nem ilyenek.
2018. jan. 28. 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Zúzottköves pálya van, olyan, mint a nagyvasútnak, ezeken halkabban mennek a villamosok, mint ott, ahol nagypaneles vagy RAFS, tehát ahol "süllyesztett" és a közúti forgalom is mehet rajta.

Én amúgy villamosvonalon lakom, az 1-esen ugyanolyan típusú villamosok járnak - észre se veszed.

2018. jan. 28. 19:11
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Voltam a kérdéses lakásban, valóban nem a villamos hangja a legzavaróbb, hanem az autóké! A Villányi út-Budaörsi út találkozásánál van, iszonyú magas forgalommal. Közvetlenül az ablak alatt ráadásul lámpa (ahol az autók megállnak és újraindulnak két percenként), villamos- és buszmegálló. Becsukott ablaknál nem volt vészes, de kinyitva... Pedig vasárnap kora délután volt, mégis folyamatos volt a forgalom, mi lehet itt hétköznap reggel és munka utáni órákban... Az ablakot pedig nem lehet csukva tartani állandóan, akárhogy is, főleg, hogy délnyugati fekvésű a lakás, szép fényes, de cserébe olyan hőség lesz benne nyáron minden este szerintem, hogy nem hiszem, hogy csukott ablak mellett meg lehetne benne maradni éjjel. Szóval sajnos a nem felé billen a mérleg, pedig már nagyon bíztam, a lakás maga nagyon szép. Egy hónap múlva szülök, vészesen fogy az idő, és már elfáradtam az albérlet keresésben, de költözni muszáj sajnos még szülés előtt. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, kedvesek vagytok!

2018. jan. 29. 01:04
 5/6 anonim ***** válasza:
A gyereket nem zavarja a villamos zaja. Az enyém a porszívózás hangjára tudott elaludni.
2018. jan. 29. 10:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Utolsó: persze, amíg pici addig a porszívóra alszik el, de hamar megnő, egy 2-3-4 éves vagy ovis-iskolás gyereket már zavarhat a nagy zaj, persze mindenhez hozzá lehet szokni.

Mindenesetre én biztos nem költöznék ilyen forgalmas utcára néző lakásba, se gyerekkel, se gyerek nélkül.

2018. febr. 1. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!