Ha begyek a lakásomba, ahol jelenleg jogcím nélkül tartózkodik a volt albérlőm, hogy leolvassam a vízórát, akkor magánlaksértést követek el?
Már október vége óta jogcím nélkül tartózkodik a lakásomban a volt bérlőm.Közjegyző előtt mondtam fel neki,de nem hajlandó kiköltözni,sem semmit fizetni.Az ügy jelenleg végrehajtónál van,de a kilakoltatási moratórium miatt várnom kell májusig.
Szeretném leolvasni a vízórát,mert ő nem mondja meg,meg nem is fizeti a felmondás óta sem a rezsit,sem a közös költséget.
Azt olvastam,hogy a jogcím nélküli lakáshasználót is birtokvédelem illeti meg,ez esetben,amikor nincs otthon és én bemegyek, akkor magánlaksértést követek el.
Ez igaz?
Szerintem ez egy kamu kérdés (bocs)!
Ki a fene akarja fizetni a fűtését, villany számláját egy ilyen madárnak?
Ha van kulcsod, írd rá a címet egy bilétára, akaszd a kulcsra. Ülj be egy kocsiba, hajts végig a dob utcán és hajítsd ki... hidd el, valószínűleg meg fogják látogatni, nem lesz olyan otthonos a kecó utána.
Én már csak egy valamit szeretnék megtudni tőled Kérdező:
Milyen gondolatsor alapján jutottál el odáig, hogy valakinek, aki félévig ingyen lakik nálad, még a rezsijét is fizeted?
Miért? Miért? Miért?
Mitől féltél, hogyha kirakod, mi történik?
Börtönbe zárnak, lefejeznek, vagy mi a fene?
Tényleg az ilyen életképtelenek mint te, táplálják a szélhámosokat!
De szerencsére egyedi eset vagy, a többség megvédi az érdekeit!
Ki mondta,hogy fizetem a rezsijét?
Azért kell az óraállás,hogy a közjegyzőnél fizetési záradékot állítsak ki a tartozásaira.
Azért gondoltuk TÖBBEN IS(!), hogy fizeted a rezsijét, mivel azt írtad szó szerint:
"... nem hajlandó kiköltözni,sem semmit fizetni."
Mivel mindezt október óta teszi, ha nem fizetne (...valaki) már kikapcsolták volna a szolgáltatásokat.
De a te dolgod.
Tényleg csoda, október óta nem fizet semmit, s nem kapcsoltak ki semmit. Nem is értem, én meg még sok millióan akkor minek fizetjük a közüzemi díjakat!
"ájékoztató a ki- és visszakapcsolásról
Ügyfeleinket számlalevélben értesítjük a villamosenergia-szolgáltatásért fizetendő összegről. A fizetendő összeget a számla fizetési határidejére kell rendezni. Kérjük, hogy a fizetési határidőre fokozottan figyeljen, mert a késedelmes napok után Társaságunk késedelmi kamatot számol fel, illetve fizetési értesítők kiküldése esetén, annak költsége is felszámításra kerül. (Az aktuális díjakat Üzletszabályzatunk M.5-ös melléklete tartalmazza.)
Áramdíj tartozás esetén kikapcsolási értesítő levelet küldünk, amelyben tájékoztatjuk a hátralék összegéről, illetve az összeg pontos befizetési határidejéről.
A befizetés elmaradása esetén, figyelemmel a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 47.§. (7.) bekezdésben foglaltakra – fizetési határidő eredménytelen elteltét követően 63 nap elteltével élünk a kikapcsolási jogunkkal az adott fizetőszámhoz kapcsolódó szerződés(ek) szerinti fogyasztási hely(ek)en.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kikapcsolást végző munkatársak nem fogadhatják el a tartozásának összegét a helyszínen, és nincs jogosultságuk felülbírálni a kikapcsolás megalapozottságát."
Októberben a szeptemberi fogyasztásokat kellett volna fizetnie, a teljesítés óta (szeptember) gyakorlatilag 4 hónap telt el, tehát valami sántít.
Ráadásul az októberi "semmi nem fizetése" után, de még november 15 előtt simán ki lehetett volna pakolni, ha már ennyire tiszteletben tartod a moratóriumot.
Akkor a kauciót megtartod, elszámolsz és ha marad további követelesésed, akkor bocsájttatsz ki a közjegyzővel fizetési meghagyást.
A nagy "szabályoskodás" mellett rohadtul megbonyolítottad saját magadnak a történetet, de lényeges dolgokon átsiklottál (nov.15. előtt kirúgni), a "bérlőd" meg röhög a markába.
Én pl. azt sem értem, hogy minek kellett közjegyző előtt felmondani? Simán elég lett volna egy ajánlott, vagy tértivevényes levél is, de ez legyen a legkisebb baj, csak csinálod magadnak a költségeket.
Ne irjál legközelebb szerzödést :)
Akkor nem tud mibe kapaszkodni .
Föleg ha hirtelen nincsen másik lakcimed ..
De ha annyira szeretsz papirozni , csak szobát adjál ki közös használatú helységekkel . Lakást papiron soha . Ha te vagy más is be van jelentkezve ideiglenesen akkor mész be amikor akarsz . Ha kizár hivod a rendőrséget ! Elég ha bizonyitod személyes tárgyaid vannak bent !
Magánlaksértést követsz el, ha volt bérleti szerződés, mert azzal átadta a lakásod birtokjogát az albérlőnek.
Nem tulajdonjogot, hanem birtokjogot sértesz.
Elvileg havonta egyszer bemehetsz az ingatlanba előre egyeztetett időpontban. Lehet, hogy rosszul tudom.
Ajánlott levélben és telefonon is jelezd neki mikor mész. Ha ennek ellenére sincs otthon és/vagy nem akar beengedi akkor törd fel az ajtót.
Két tanúval menj, nehogy a végén azt mondhassa, hogy elloptad a pénzét.
Ha már ott vagy szereltess fel előrefizetős mérőórát az elművel. Feltöltőkártyához hasonló. Ezt ugyan feltöltik 55Kw-al, de amint lejár ne töltsd fel újból, hátha zavarni fogja, hogy nincs árama.
A rossz magyar jogszabályok miatt a kikényszerítés hatásosabb, mint az egy két éves polgári per.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!