Ha begyek a lakásomba, ahol jelenleg jogcím nélkül tartózkodik a volt albérlőm, hogy leolvassam a vízórát, akkor magánlaksértést követek el?
Már október vége óta jogcím nélkül tartózkodik a lakásomban a volt bérlőm.Közjegyző előtt mondtam fel neki,de nem hajlandó kiköltözni,sem semmit fizetni.Az ügy jelenleg végrehajtónál van,de a kilakoltatási moratórium miatt várnom kell májusig.
Szeretném leolvasni a vízórát,mert ő nem mondja meg,meg nem is fizeti a felmondás óta sem a rezsit,sem a közös költséget.
Azt olvastam,hogy a jogcím nélküli lakáshasználót is birtokvédelem illeti meg,ez esetben,amikor nincs otthon és én bemegyek, akkor magánlaksértést követek el.
Ez igaz?
Ha nagyon le akarod fedezni magad, akkor menj be 2 tanúval, akik egyben a leolvasott órákat is igazolják! ... bár én már régen nem szarakodnék, hanem kiraktam volna a cuccaival együtt és ahogy írták, zárcsere!
Nem a birtoka, mivel nem fizet érte, ezért nem követsz el birtokháborítást.
A tanúk csak azért kellenek, hogy nem mondhassa, hogy eltűnt valamije.
Cserélj ügyvédet!
A kilakoltatási moratórium albérlőre nem vonatkozik!
Igen, ez magánlaksértés. Nem mehetsz be a lakó akarata ellenére. Te vagy a tulajdonos, de ő a birtokos. Ha mégis bemész, megütheted a bokádat.
Van, aki itt okosabb, mint a végrehajtó. Nos, a kilakoltatási moratórium mindenkire vonatkozik, a lakáshasználat jogcímétől függetlenül.
Itt a megoldás Kérdező:
6-os, te meg ne okoskodj!
Ha ez így lenne, akkor mindegyik szemétláda kivenne októberben egy lakást, fizetne egy hónapot és utána meg ingyen átdekkolná valaki kéglijében a telet.
A jogszabályokra általában az ilyenek szeretnek hivatkozni, de nem kell tőlük fosni, ki lehet vágni őket, mint a taknyot! Csak férfi kell hozzá, vagy a cég, aminek küldtem a linkjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!