Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha az albérlőmet bejelentem...

Ha az albérlőmet bejelentem az ingatlanomba (lakóhely), akkor a későbbiekben ki tudom jelenteni az együttműködse nélkül?

Figyelt kérdés
Az albérlőm parkolás végett szeretné, hogy bejelentkezhessen az ingatlanomba, nem ideiglenesként, hanem a lakóhelyként szerepelne a cím a lakcímkártyáján. Az lenne a kérdésem, hogyha a jövőben bármi probléma adódna vele, el tudom-e intézni egyedül a kijelentést, vagy az ő együttműködése is szükséges az ügyintézéshez?

2018. jan. 14. 19:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
#19 végig állandó lakcímről volt szó, azt nem lehet "kijelenteni". A külföldre költözéskor meg vagy bejelented a külföldi címedet (tehát az lesz regisztrálva a belföldi helyett), vagy nem, de akkor teljesen törölnek a lakcímnyilvántartásból, elveszik a személyidet és a lakcímkártyádat, érvénytelenítik a személyi számodat. Vagyis ez tényleg csak külföldre költözéskor járható út. Azt mégse lehet tanácsolni, hogy a bérlő, ha nem engedi bejelentkezni az új lakásának a tulajdonosa, akkor költözzön már külföldre, nehogy a régi lakásába küldjenek neki egy hivatalos levelet.
2018. jan. 15. 22:50
 22/23 xswerdy ***** válasza:
100%
most éppen bent jártam a kormányablakban. Jelenleg a fiktiváláshoz elegendő a tulajdonos nyilatkozata, hogy a lakó elköltözött. Nem kellenek tanuk, stb. és illetéke sincs az eljárásnak. Szóval az eredeti kérdésre az a válasz, hogy a volt bérlő együttműködése nélkül is kijelenthető, csekély adminisztráció árán (ami sajnos csak a lahkely szerinti kormányablakban intézhető, szemben minden más üggyel).
2018. jan. 17. 14:54
 23/23 anonim ***** válasza:
Na, ha ilyen egyszerű a gyakorlatban, ez jó hír :)
2018. jan. 17. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!